Top 10 cele mai tari trenuri LEGO din istorie
Salutare, fani LEGO! Trebuie să vă mărturisesc ceva: nu sunt un mega fan al trenurilor, indiferent dacă sunt de jucărie sau sunt din alea ce întârzie și miros îngrijorător. Deși nu sunt expertolog în trenuri, sunt fan LEGO deci evident ca sunt seturi LEGO cu trenuri care îmi vor plăcea. Am chiar o listă, sunteți curioși să o vedeți?
Am compilat-o pentru că nu demult am început să oferim cadou clieților VIP minunatul tren 40370 Locomotiva cu aburi la cumpărături de minim 450 lei. Este un set aniversar care sărbătorește 40 de ani de trenuri LEGO (deși trenurile LEGO sunt de muuuuuhuhuhult mai mult timp pe lumea asta) și este un fel de relansare a setului 7810 din anul 1980 cu mici diferențe.
Acestea fiind spuse, vă ofer umila mea listă de trenuri LEGO preferate, din perspectiva unui necunoscător în domeniu. Ia să vedem!
10. 10254 Trenul vacanței de iarnă (2016)
Începem cu ceva apropiat de noi în timp, un tren LEGO din seria cu Sătucul de Iarnă de la Creator Expert. Ce mi-a plăcut la acest set este funcția de rotire a brăduțului în timpul deplasării, îi dă un extra interes vizual și este pur și simplu o idee drăguță! Trenul se poate motoriza folosind componente Power Functions (pe spatele cutiei vă și arată exact componentele necesare). Per total un trenuleț foarte frumușel și bine conceput. S-ar putea să îl vedeți prin preajma sărbătorilor în magazinele noastre. Dacă sunteți cuminți, desigur.
9. 9467 Trenul Fantomă (2012)
Lordul Vampyre vrea să adune toate Pietrele Selenare pentru a cauza o eclipsă permanentă care va permite monștrilor să umble liberi în lumea noastră! Aceasta era premisa seriei Monster Fighters, care ne-a dat multe seturi bune, inclusiv legendara Casă Bântuită 10228 (despre care încă suntem întrebați în magazine). Trenul seriei mi se pare că arată ca și cum l-ai lua pe Jack Skellington și l-ai trece printr-un aparat de transmorfolocomotizare (cum are toată lumea pe acasă), dar la modul bun! Setul include roțile mari de tren pe negru, o opțiune rarisimă, deoarece aceste roți au apărut în doar 5 seturi până în prezent (mai sunt încă disponibile în 76139 Batmobil și în 75955 Expresul de Hogwarts).
8. 70424 Expresul Bântuit (2019)
Seria Hidden Side de anul trecut ne-a adus niște seturi tare interesante, și pare o variantă mai modernă a seriei Monster Fighters menționată mai sus. Nu putea deci să lipsească un tren! Expresul Bântuit este o locomotivă de tip Holtzman cu motor Diesel marca Voight-Kampff în șase timpi și bielă de titaniu cu armătu- glumesc, habar nu am ce tip de locomotivă a inspirat modelul, dar știu că îmi place foarte mult modul în care se transformă în varianta monstruoasă. Mecanismul este foarte bine pus la punct, clic-clac, gata transformat!
Trebuie să menționez că în acest set LEGO cu tren avem o piesă nouă și extrem de utilă, un fel de ghidaj care te ajută să aliniezi roțile trenului cu șinele. Sper să vedem această piesă și în alte trenuri LEGO în viitor.
Bonus, daca vreți să vedeți o prostie cu Expresul Bântuit:
7. 5555 Toby la Stația Wellsworth (2005)
Dap. Ați văzut bine. Îmi plăcea mult să mă uit la Thomas când eram mic, și preferatul meu a fost mereu Toby, pentru că arată atât de diferit de ceilalți. Îmi imaginam cum ar fi să merg pe o cale ferată sus în munți într-o astfel de locomotivă, pe timp de vară, cu păsări cântând prin brazi... Da, nostalgia este clar cea care a pus acest set în listă. Nu regret nimic!
6. 75955 Expresul de Hogwarts (2018)
Probabil unul dintre cele mai emblematice trenuri din ultimii 20 de ani, Expresul de Hogwarts a apărut de mai multe ori în seturi LEGO. Mai mult de atât, prima variantă a sa a fost refolosită cu impunitate de cel puțin trei ori (4708, 4758 și 10132, cu un tender adăugat la ultimul), ceea ce înseamnă ori că designul a fost atât de bine primit încât nu avea rost să se schimbe ori că LEGO au vrut să ne testeze atenția. Ei bine, eu sunt extrem de atent și concentrat. Despre ce vorbeam?
Varianta cea mai modernă este evident și cea mai apropiată de designul original datorită pieselor moderne. În review am menționat soluția excelentă găsită de LEGO pentru a accesa interiorul vagoanelor: în loc să scoți doar acoperișul, mai scoți și un perete! Ingenios!
5. 4000014 Trenulețul din LEGOLAND (2014)
Nu vă speriați, nu ați ratat setul ăsta în magazine, a fost oferit doar celor care au participat la LEGO Inside Tour în anul acela, și încă o dată la LEGO Fan Weekend tot în acel an. LEGO Inside Tour este o oportunitate de vis pentru orice fan LEGO să viziteze Billund, să viziteze seiful cu arhiva de seturi, să discute cu designeri LEGO direct și să cumpere seturi incredibil de rare precum acesta. Accesul la Inside Tour este permis doar câtorva norocoși în fiecare an iar prețul de intrare este... pe măsură...
Doar 80 de bucăți au fost produse vreodată, ceea ce face acest tren de jucărie să fie probabil cel mai rar și mai valoros tren LEGO făcut vreodată (am găsit un optimist care vrea să îl vândă cu 2500 de dolari...).
4. 6497 Trenul Sucit al timpului (1997)
Vă place cum l-am tradus? Hehe. Trenul ăsta e un ghiveci. Știe că e un ghiveci, și nu îi este rușine. Întreaga serie Time Cruisers era un ghiveci incredibil de piese și minifigurine. Am două teorii: ori LEGO au vrut să se scape de surplusul de anumite piese din tot felul de game ORI au lăsat copii responsabili de lead design la serie. Indiferent care este adevărul, Time Cruisers este neserios, haotic, ciudat și 100% distractiv.
Culmea că tocmai trenul pare să fie o semi-excepție, având o temă unificatoare – castele medievale. Includea chiar și o fantomă fosforescentă (cât am vrut una și eu... de fapt încă o vreau). Vă sfătuiesc să căutați imagini cu seria Time Cruisers, este o bucățică interesantă de istorie LEGO.
3. 10219 Trenul Maersk (2011)
Stimabilul tren Maersk ar fi șezut boierește mai sus în top dacă nu ar fi suferit de un caz grav de STAMP, adică Stickers Across Multiple Pieces, adică autocolant aplicat peste 2 sau mai multe piese asamblate, adică nașpa. Dacă vreai să folosești piesele individuale la altceva, trebuia neapărat să strici autocolantul. Of, of.
Lăsând asta la o parte, trenul în sine este foarte frumos conceput, include și un camion de tip shunter și mai multe containere, dintre care unul este frigorific. Mai trebuie menționat să setul include multe piese în nuanța numită Albastru Pastel. Mai este numită și Albastru Maersk pentru că a apărut numai și numai în seturile Maersk.
Maersk. Ce cuvânt interesant de pronunțat. Maersk. Maaaeeersk. Mærsk de fapt, dacă e să fim corecți. Despre ce vorbeam?
2. 71044 Trenul și Gara Disney (2019)
Dacă doriți detalii, avem un review în care luăm acest set la analiză aici. Aici însă vreau să menționez că setul beneficiază enorm de faptul că vagoanele și locomotiva sunt foarte late (în video veți vedea că am reușit să pun zece minifigurine pe scaune într-un vagon. ZECE, OAMENI BUNI!!! Include în cutie toate componentele de motorizare necesare și funcționează superb. Datorită mărimii sale parcă vrea să fie ținut în mână și plimbat, nu știu, e ciudat de descris, dar o să înțelegeți dacă vă jucați cu el. Ba chiar cred că vreau ca toate trenurile LEGO pe viitor să fie mai mari, chiar și dacă e ciudat că șinele rămân la fel.
1. 10194 Emerald Night (2009)
Eleganță...
Rafinament...
Noul săpun cu cremă hidr-
Opa, m-am încurcat, dar acele cuvinte se aplică oricum. Parcă și numele emană o atmosferă de lux: Noaptea de Smarald. Mi s-a ridicat părul pe braț.
Parcă ezit să îl și numesc o jucărie. Face parte din gama Creator Expert, deci evident că se adresează vârstelor ceva mai mari, și avea opțiunea de a fi motorizat cu Power Functions. Din păcate nu includea șine, dar să fim serioși, oricum îți luai o tonă de șine pe lângă ca să îl poți plimba o distanță respectabilă.
Emerald Night este numărul 1 pentru mine doar din motive estetice. Arată superb în verde închis cu accente aurii (singura combinație cu auriu care îmi place), iar vagonul face un contrast frumos cu nuanțele sale lemnoase. Setul includea autocolante și pentru un al doilea și un al treilea vagon, din păcate acestea nu se găseau separat așa că ori îți cumpărai încă o dată setul ori îți construiai vagoane din piesele de acasă.
Emerald Night este și primul set în care au apărut roțile mari de tren pe care le-am menționat acum 50 de ani la începutul acestui articol, iar piesele cu pantă curbată și printuri aurii sunt exclusive în acest set. Mai mult nu vă spun, imaginile grăiesc singure.
Ca și bonus, în timpul cercetării pentru acest articol, cred că am găsit cea mai mare piesă LEGO făcută vreodată, un tunel pentru trenurile DUPLO:
A fost folosită și la o serie de trenuri inteligente DUPLO, ceea ce m-a surprins pentru că este extrem de asemănătoare cu sistemul folosit în prezent, cu piese colorate așezate pe șine. Cel vechi însă era mai analogic, fiecare piesă având o anumită configurație de... protuberanțe, că nu știu cum să le zic, care atingeau locomotiva în trecere, declanșând diverse funcții.
Ca și concluzie, nu uitați de Locomotiva cu aburi 40370 care se oferă gratuit la cumpărături de peste 450 lei fie în Magazinele Certificate LEGO fie online pe brickdepot.ro exclusiv clienților VIP LEGO.
Sunteți de acord cu topul meu? Puneți-l și pe al vostru jos în commenturi să comparăm, sunt sigur că există cunoscători de trenuri LEGO mai informați ca mine. Spor la construit!