addedtocartAdăugat în coș

addedtocart

Către coșul tău

Continuă cumpărăturile

Livrare si returnare

 

 

1. Modalitati de livrare

 

Livrăm oriunde în România prin intermediul curieratului şi oferim posibilitatea de ridicare GRATUITĂ a comenzilor din magazinele noastre.

 

Taxa de livrare pentru comenzile cu valoare mai mica de 299 lei este de:
• 17.99 lei pentru livrari prin curier
• 13.99 lei pentru livrari in EasyBox

Taxa suplimentara pentru plata ramburs: 5 lei.

Comenzile în valoare de peste 299 de lei sunt livrate gratuit.

Comenzile înregistrate înainte de ora 14.00 în zilele lucrătoare se expediază (se predau firmei de curierat) în aceeaşi zi. Comenzile înregistrate după ora 14.00 în zilele lucrătoarea, precum şi cele înregistrate în zilele nelucrătoare, se expediază (se predau firmei de curierat) în următoare zi lucrătoare. Exceptie: pregatirea comenzilor care cuprind piese LEGO la bucata durează 2-3 zile lucrătoare.

Livrarea prin curier durează, de obicei, 1-2 zile lucrătoare însă pot apărea întârzieri în perioadele aglomerate (de Crăciun, de Moş Nicolae, de Paşti, de 1 iunie, etc.) sau în condiţii meteorologice nefavorabile. 

 

Comenzile care conțin mai multe produse vor fi expediate într-un singur colet sau în colete separate. Pentru fiecare colet expediat, vei primi SMS cu numărul AWB-ului. Chiar dacă produsele sunt expediate în colete diferite, taxa de livrare se percepe o singură dată.

 

Optiunea de Ridicare personala din magazin este valabila numai pentru comenzile de minim 100 lei achitate online cu cardul. Comenzile la care s-a optat pentru ridicare personală din magazin se pot ridica după confirmarea telefonică a livării acestora la punctul de ridicare. 

 

Optiunea de Ridicare din Easy Box este valabila numai pentru comenzile achitate online cu cardul.

 

 

 

 

2. Modalitati de plata
 

- Ramburs (plata la curier, in momentul primirii coletului),

- Plata online, cu cardul (prin intermediul platformei securizate MobilPay),

- Transfer Bancar sau Ordin de Plata (OP). Comenzile la care se optează pentru plata prin transfer bancar se expediază (se predau firmei de curierat) numai după ce plata este vizibilă în contul nostru.

 

Comenzile la care s-a s-a optat pentru ridicare personală din magazin, se pot achita numai online cu cardul.

 

 

3. Returnarea produselor
 

3.1. Comenzi online

 

Potrivit articolului 9 alin. 1 din O.U.G. nr. 34/2014, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere. Noi, am decis să prelungim acest termen până la 30 de zile.  Aşadar, aveţi dreptul de vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 30 zile.

 

Perioada de retragere expiră după 30 zile începând de la ziua „la care dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, intraţi în posesia fizică a produselor”. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. Adresa de comunicare este: S.C. Brick Depot S.R.L., str. Corneliu Coposu, nr. 111, Cluj-Napoca, 400281, jud. Cluj, email: contact@brickdepot.ro.

 

Formularul standard de retragere poate fi descarcat de AICI

 

După completarea Formularului de retragere, îl puteţi transmite prin oricare dintre modalităţile sus arătate. Atunci când optaţi pentru transmiterea deciziei de retragere în format electronic, vă vom transmite, fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.”

 

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

 

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la Dvs., inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia Dvs. de a vă retrage din prezentul contract.

 

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare. În nici un caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

 

Menţionăm că :„putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada ca aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.”

 

„Expediaţi produsele către S.C. Brick Depot S.R.L.,str. Observatorului, nr. 4, hala 3, Baciu, 407055, jud. Cluj, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 30 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 30 zile.” Expedierea se face numai prin firme de curierat care asigura livrarea la punctul de lucru sus menţionat al Brick Depot S.R.L. Nu ridicăm retururi de la sediul firmelor de curierat/easy-box etc.

 

Potrivit art. 14 alin. 2 din O.U.G. nr. 34/2014 „va trebui sa suportaţi costul direct al returnării produselor.”

 

Potrivit art. 14. alin. 3 din O.U.G. nr. 34/2014 „sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.” Diminuarea valorii produsului se suportă de Dvs. Suma reprezentând diminuarea valorii produsului se va scădea din suma ce vi se cuvine ca urmare a exercitării dreptului de retragere.

 

3.2. Achiziţii din magazinele fizice


Pentru achiziţiile din magazinele fizice clienții pot opta pentru schimbarea produselor, respectiv restituirea contravalorii acestora.

Schimbul de produse, respectiv restituirea contravalorii acestora, presupune:
1. Prezentarea bonului fiscal care atestă achiziţionarea produsului / produselor din Magazinul Certificate LEGO fizice. NU se pot returna în magazin produsele comandate online pe www.brickdepot.ro.
2. Produsul / produsele să fie intacte, inclusiv cutia.
3. Termenul de schimb este de 30 de zile.
4. Cadourile oferite cu ocazia achiziţionării produselor care se returnează trebuie restituite (în stare intactă) sau contravaloarea acestora se va scădea din suma de restituit.
5. Reguli speciale pentru clienţii VIP: în momentul procesării returului (emiterea facturii storno) – valoarea punctelor VIP trebuie să fie cel puţin egală cu valoarea returului (1 punct VIP = 0.01 lei). Dacă valoarea returului este mai mare decât valoarea punctelor VIP disponibile, diferenţa se va scădea din suma de restituit.
6. Atunci când se optează pentru restituirea contravalorii articolului returnat este obligatorie completarea formularului de retragere. Restituirea contravalorii returului se face exclusiv prin virament bancar în termen de 14 zile de la predarea returului şi a formularului completat.  

 

4. Garanţia produselor
 

Garanţia este certitudinea conformităţii unui produs şi se aplică oricărui produs cumpărat de pe site-ul www.brickdepot.ro.
 

Pentru a beneficia de garanţie vă rugăm să păstraţi factura emisă către Dvs.
 

În conformitate cu prevederile art. 2 pct. a din Legea nr. 449/2003 şi a art. 2 pct. 2 din Ordonanţa nr. 21/1992, garanţia se acordă numai consumatorilor persoane fizice sau grupurilor de persoane fizice, care achiziţionează/dobândesc şi/sau utilizează produse în afara activităţii lor profesionale sau comerciale.
 

Termenul de garanţie este de 24 luni de la data cumpărării produsului. În această perioadă consumatorul, în funcţie de natura produsului neconform, este îndreptăţit să ceară, fără plată, completarea pieselor lipsă din seturi, respectiv înlocuirea produsului, atunci când neconformitatea priveşte alte produse decât seturile LEGO sau LEGO DUPLO. Lipsa unor piese din seturile LEGO sau LEGO DUPLO trebuie adusă la cunoştinţa vânzătorului în termen de 15 zile de la cumpărare. Completarea setului LEGO sau LEGO DUPLO cu piesele lipsă, respectiv înlocuirea produsului se va face în termen de 15 zile de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului. Atunci când completarea setului LEGO sau LEGO DUPLO cu piesele lipsă nu este posibilă, respectiv celelalte produse nu pot fi înlocuite, consumatorul poate cere rezoluţiunea contractului. Rezoluţiunea nu poate fi solicitată dacă lipsa de conformitate este minoră.
 

Toate produsele se folosesc potrivit destinaţiei lor. Jucăriile doar pentru construit, potrivit instrucţiunilor de utilizare, cutiile de depozitare doar pentru depozitarea jucăriilor, în limita de greutate şi volum permisă, cănile, cutiile de sandwich şi alte asemenea doar pentru servirea de băuturi, respectiv depozitarea mâncării etc. Produsele sunt destinate a fi folosite în interior, sub sancţiunea pierderii garanţiei. Uzura normală a produsului, ruperea sau zgârierea acestuia ca urmare a lovirii sale, decolorarea, incendierea sau deteriorarea ca urmare a expunerii la soare sau la o altă sursă puternică de căldură sau a contactului cu apa, vopsirea produsului de către client, defectele produse de condiţiile improprii de utilizare şi depozitare, curăţarea prin metode improprii sau cu substanţe neadecvate, spargere / ciobirea produselor din ceramică, nu sunt acoperite de garanţie. Produsele consumabile nu beneficiază de garanţie (creioane, radiere etc.).

 

 

5. Informare EEE si BA
 

Importatorul respecta prevederile OUG nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si ale HG nr. 1132/2008 privind regimul bateriilor si acumulatorilor si al deseurilor de baterii si acumulatori.

 

Importatorul este înregistrat în Registrul producatorilor de baterii si acumulatori sub numarul: RO - 2015 - 04 - B&A – 0715 din 15.04.2015.

 

Importatorul este înregistrat în Registrul Producatorilor si Importatorilor de EEE sub numarul: RO - 2018 - 04 - EEE – 2234 - II din 19.04.2018.

 

Transferul de responsabilitate privind colectarea, valorificarea si reciclarea DEEE-urilor si a deseurilor de baterii si acumulatori portabili a fost facut catre organizatia colectiva CCR.

 

S.C. BRICK DEPOT S.R.L. preia gratuit DEEE-uri, în sistemul 1:1, cf. OUG 5/2015, art. 11(1) si deseuri de baterii si acumulatori portabili cf. HG 1132/2008, art. 7(9).

 

CCR preia pe baza contractului încheiat cu importatorul toate DEEE-urile si toate deseurile de baterii si acumulatori colectate prin importator.

 

Informatii pentru utilizatorii de aparatura electrica si electronica, precum si pentru utilizatorii de baterii si acumulatori

 

Art. 34/OUG 5/2015 si Art. 14/HG 1132/2008

 

Pretul produselor cuprinde costurile colectarii, tratarii si eliminarii în conditii de protectie a mediului ale EEE si ale bateriilor / acumulatorilor portabili.

 

Costurile colectarii, tratarii si eliminarii în conditii de protectie a mediului ale EEE si ale bateriilor / acumulatorilor portabili se regasesc pe verso.

 

DEEE-urile, ca si deseuri de baterii si acumulatori (DB&A), nu se elimina ca deseuri municipale nesortate, ci se colecteaza selectiv (S.C. Brick Depot S.R.L. preia de la clientii sai DEEE si baterii uzate).

 

Echipamentele electrice si electronice, bateriile si acumulatorii, marcate cu simbolurile de mai jos fac obiectul colectarii selective, deci nu se amesteca cu deseurile menajere.

 

Deseurile de echipamente electrice si electronice, bateriile uzate, sunt nocive si nu sunt biodegradabile. Nu depozitati DEEE si DB&A în locuri nesupravegheate (langa ghenele de gunoi sau în alte locuri publice). Acestea nu numai ca sunt un pericol pentru mediu dar iau si drumul unei valorificari necorespunzatoare care implica consecinte uneori incalculabile pentru sanatatea umana.

 

Recicleaza împreuna cu noi: la cumpararea unui aparat electric de la S.C. Brick Depot S.R.L. puteti aduce unul uzat asemanator la schimb. La S.C. Brick Depot S.R.L. puteti preda orice tip de baterii si acumulatori portabili uzati (fara acumulatori auto).

 

Încearca acasa, pe strada si la birou sa dai un exemplu celor din jur:

 

Colecteaza separat obiectele din plastic si hartie si depune-le numai în containerele speciale aflate în jurul casei sau în magazine; foloseste cat mai putine pungi din plastic (acestea se degradeaza într-o perioada de cateva sute de ani). Acelasi lucru se poate întampla cu substantele periculoase care sunt continute în aparatura electrica, în baterii si acumulatori care ajung din neglijenta în sol, apa sau aer.

 

Preda DEEE-urile si toate tipurile de baterii numai la punctele de colectare special amenajate.

 

Informatii privind punctele de colectare si transport DEEE / deseuri de baterii si acumulatori portabili: http://www.relectra.ro/ro/partneri-colectare-transport.

 

Descarcă documentul în format PDF: Informare-clienti-EEE-si-BA.

 

Pentru mai multe detalii nu ezita sa ne contactezi.

 

Alătură-te Clubului VIP!

Devino client VIP și fii primul care află toate noutățile din lumea LEGO. Mai mult, acumulezi puncte la fiecare comandă, ai acces la cadouri LEGO exclusive și la multe alte beneficii.

vip_page_image Mai mult