Produsul

a fost adăugat in coșul de cumpărături

Coș 0

Nu ai nici un produs in coș

Vizualizare coș
MENIU
PRODUSE

Tax Free

S.C. Brick Depot S.RL. ofera cumparatorilor sai, persoane fizice cu domiciliul stabil in afara Comunitatii Europene, posibilitatea restitutirii TVA-ului.

 

Conditii / procedura pentru restituirea TVA-ului:

 

  1. Cumparatorul trebuie sa fie persoana fizica, nu firma.

 

  1. Cumparatorul sa nu fie stabilit in Comunitatea Europeana, respectiv adresa sau domiciliul permanent sa nu fie in interiorul Comunitatii Europene. Adresa sau domiciliul permanent inseamna locul specificat astfel in pasaport, carte de identitate sau in alt document recunoscut ca document de identitate.

 

  1. Bunul sa fie transportat in afara Comunitatii Europene inainte de sfârsitul celei de-a treia luni care urmeaza lunii in care are a fost achizitionat.

 

  1. Valoarea totală a achiziţiei (de pe o singură factură), plus taxa pe valoarea adaugată, să fie mai mare decât echivalentul în lei a 175 de euro (Cursul de schimb care este luat în considerare este cel din prima zi lucrătoare din luna octombrie şi este valabil de la data de 1 ianuarie a anului următor. Curs euro la 01.10.2019 4.7512 lei. Acest curs va fi luat în considerarea pentru toate achiziţiile din anul 2020).

 

  1. Pentru bunurile achizitionate de catre persoanele fizice care nu au adresa sau domiciliul permanent in interiorul Comunitatii Europene, S.C. Brick Depot S.R.L. va emite factura si va completa, in doua exemplare, formularul "Document de restituire a TVA cumparatorilor nestabiliti in Comunitatea Europeana". Originalul documentului de restituire a taxei pe valoarea adaugata, impreuna cu originalul facturii vor fi inmânate cumparatorului, iar cel de-al doilea exemplar va ramâne la S.C. Brick Depot S.R.L.

 

  1. Dovada exportului se va face prin documentul de restituire a taxei pe valoarea adaugata si factura purtând viza biroului vamal de iesire din Comunitatea Europeana. De aceea, cumparatorul trebuie:

• Sa prezinte biroului vamal de iesire din Comunitatea Europeana bunurile cumparate, precum si factura, dovada platii si “Documentul de restituire a TVA”, toate in original.

• Biroul vamal verifica concordanta dintre: bunuri, factura, documentul de restituire, incadrarea in termenul de iesire din spatiul CE. Datele din pasaport sau act de identitate, trebuie sa corespunda cu cele de pe factura si documentul de restituire a TVA.

• In vederea vizarii documentelor prevazute mai sus, cumparatorul nestabilit in Comunitatea Europeana trebuie sa se prezinte la:

a) biroul vamal de iesire din România, daca are ca destinatie directa o tara terta;

b) biroul vamal de iesire din ultimul stat membru, daca are ca destinatie o tara terta via alt stat membru.

c) in cazul in care cumparatorul paraseste teritoriul comunitar pe cale aeriana, cu escala in alt stat membru, pentru bagajele de mâna se va prezenta la biroul vamal de iesire din acel stat membru, iar pentru bagajele predate la cala, la biroul vamal de iesire din România.

 

  1. Atentie! Fara stampila vamii pe cele doua documente – factura si “Documentul de restituire a TVA”, nu puteti primi TVA-ul inapoi.

 

  1. Restituirea taxei pe valoarea adaugata cumparatorilor nestabiliti in Comunitatea Europeana, care au achizitionat bunuri din magazinele apartinând S.C. BRICK DEPOT S.R.L., se efectueaza fie de catre acestea, in calitatea lor de magazine autorizate, fie prin intermediul unor unitati specializate in restituirea taxei pe valoarea adaugata, stabilite in România sau in alt stat membru, denumite unitati specializate. Magazinele apartinând S.C. BRICK DEPOT S.R.L. nu pot efectua restituirea taxei pe valoarea adaugata decât pentru bunurile vândute in propria unitate.

 

  1. Restituirea directa catre cumparatorii nestabiliti in Comunitatea Europeana se efectueaza de catre S.C. BRICK DEPOT S.R.L. pe baza documentului de restituire in original vizat de biroul vamal de iesire din Comunitatea Europeana si a unei copii de pe factura vizata de acelasi birou vamal. Taxa pe valoarea adaugata se restituie integral, fara a se retine un comision. Restituirea se poate efectua atât catre cumparatorul nestabilit in Comunitatea Europeana, cât si catre orice alta persoana imputernicita de acesta care prezinta documentele prevazute mai sus. S.C. BRICK DEPOT S.R.L. restituie taxa pe valoarea adaugata cumparatorilor nestabiliti in Comunitatea Europeana fie in numerar (se va intocmi dispozitie de plata), fie prin transfer bancar intr-un cont indicat de cumparator. Comisioanele bancare legate de transferul banilor se vor suporta de catre cumparator.

 

  1. Unitatile specializate ramburseaza taxa pe valoarea adaugata cumparatorilor nestabiliti in Comunitatea Europeana care au cumparat bunuri din magazine autorizate din România, direct sau prin intermediari agreati. Unitatile specializate vor retine din taxa pe valoarea adaugata de restituit un comision pentru activitatea desfasurata. Restituirea taxei pe valoarea adaugata de catre unitatile specializate se realizeaza pe baza documentului de restituire in original vizat de biroul vamal de iesire din Comunitatea Europeana si a unei copii de pe factura vizata de acelasi birou vamal.

 

Devino client VIP LEGO® și acumulează puncte la fiecare comandă!

vip_page_image
Află Detalii