Viețile Vesele ale Vrăjitorilor

Bună trebuie să fie viața de vrăjitor… Ajungi acasă după o zi lungă la Ministerul Magiei și e casa vraiște… Cu o mișcare exersată, bagheta îți alunecă grațios în mână din interiorul mânecii. O ridici și cu un cuvânt fermecat ai pus în mișcare toate vasele, hainele, papucii, pungile, resturile, tot tot tot din casă! Ordinea se face cât ai clipi, fără ca tu să ridici un deget. Bine, nu chiar nici un deget, că a trebuit să faci vraja la început. Dar totuși!

Acesta este doar unul dintre multele avantaje pe care le are un vrăjitor sau o vrăjitoare în viața de zi cu zi. Probleme care nouă ne iau timp și bani și bătaie de cap sunt rezolvate cu un cuvânt și o șfichiuire a baghetei. Care sunt cele mai tari avantaje ale vieții de vrăjitor? Dar care sunt oare și dezavantajele lor?

1. Zborul pe mătură

Hai recunoașteți, dacă ar fi să alegeți un lucru din universul Harry Potter pe care să îl puteți face în viața adevărată, majoritatea ați alege să încălecați pe o mătură și să o tuliți spre ceruri! Nimic nu se compară cu senzația de vânt fluturând prin robele largi și pământul mic de tot sub mătura ta care gonește ca fulgerul deasupra norilor!

Avantaj: Adio ambuteiaje și ore pierdute în trafic!

Dezavantaj: Trebuie să înveți bine toate rutele avioanelor din zona ta! Crede-mă…

Dacă vrei să înveți să zbori cu mătura fermecată și poate într-o zi să joci într-o echipă de Quidditch, atunci setul LEGO Harry Potter Castelul Hogwarts: Prima Lecție de Zbor 76395 este locul de unde trebuie să începi!

2. Fantomele

Stați, stați, că știu ce zic! Nu vă speriați, lăsați-mă să vă explic! Fantomele sunt un avantaj major al vieții de vrăjitor, unul pe care nu l-am văzut să fie discutat sau folosit destul. Gândiți-vă: ai puterea de a comunica cu cineva care, sub formă de fantomă, a trăit sute sau mii de ani! Câte povești, câte învățături, câtă înțelepciune au de ofer-PEEVES!!! LASĂ!! FARFURIILE!!! NUUUU, NU LE DA DRU-

Avantaje: O perspectivă unică asupra vieții!

Dezavantaje: PEEVES!!!

Din fericire majoritatea fantomelor sunt prietenoase și sunt mereu prin apropiere, gata să te ajute. Una dintre ele este Nick Aproape-Făr’-de-Cap, fantoma Casei Gryffindor, pe care îl vei găsi în uriașul set LEGO Harry Potter Castelul Hogwarts: Camera Secretelor 76389!

3. Mâncarea (mai ales deserturile!)

Mmmmmm, broscuțe de ciocolată, baghete de zahăr ars, bombonele cu mentă care curăță dinții, șoricei de înghețată și atâtea plăcinte cu dovleac încât uiți cum te cheamă! Trebuie să recunoaștem, bucătăria vrăjitorească este la fel de delicioasă pe cât de ciudate sunt numele și ingredientele! În ciuda faptului că majoritatea mâncărurilor sunt rețete obișnuite de Încuiați, dulciurile sunt punctul forte care fac lumea culinară Harry Potter să iasă în evidență!

Avantaje: Nu e evident?

Dezavantaje: Carii. A și faptul să unele poate îți explodează în gură…

Dacă dorești să experimentezi cu deliciile vrăjitorești și să creezi un sătuc de iarnă care va arăta excelent împreună cu alte seturi din seria Satul de Iarnă (10267), atunci poți începe o dulce aventură de construcție cu LEGO Harry Potter Vizita la Hogsmeade 76388, un set de jucării Harry Potter plin de farmec!

4. Animalele

Sunt o persoană fascinată de toate animalele de pe lume, și sunt sigur că și voi sunteți la fel. De aceea îmi pare rău că noi Încuiații nu avem ocazia de a vedea pe viu și de a interacționa cu creaturile magice extraordinare care populează cerurile, pădurile, apele și măruntaiele pământului… Unele sunt de o maiestuozitate care te va lăsa fără suflare. Altele sunt de o ferocitate care… din nou… te va lăsa fără suflare… dar în alt sens….

Avantaje: Au magia în vene!

Dezavantaje: Au și dinți…

Dacă vă e dor de animalele fantastice ale lui Newt Scamander (care a și scris un articol la noi pe blog!), atunci bucurați-vă pentru că acum aveți ocazia de a vă juca cu ”cățelul” cu trei capete Fluffy în LEGO Harry Potter Castelul Hogwarts: Întâlnirea cu Fluffy 76387, sau cu maiestuoasa pasăre Phoenix a profesorului Dumbledore – înflăcăratul Fawkes! El se găsește ca o minunată jucărie cinetică în setul LEGO Harry Potter Fawkes, Pasărea Phoenix 76394 și va arăta superb lângă Hedwig 75979 din aceeași colecție!

5. Poțiunile

Cum ar fi să existe o poțiune pentru orice durere, orice boală sau orice altă nevoie? Destul de genial, nu? Asta e lumea în care trăiesc vrăjitorii, unde pentru orice problemă există o soluție! Literalmente o soluție! Soluție de ametist în fiere de salamandră, soluție de praf de baghetă în suspensie în miere vrăjită, câte și mai câte! Dacă ai materialele, instrumentele dar și dibăcia de a le combina corect, atunci lumea e a ta!

Avantaje: Poțiune care să îți facă părul să crească la loc!

Dezavantaje: Părul e de fapt blană de pisică. Pe tot corpul…

Dacă vreți să vedeți ce se poate întâmpla atunci când nu prepari cu atenție o poțiune, vă ofer drept exemplu și lecție setul LEGO Harry Potter Castelul Hogwarts: Pățania cu Polipoțiunea 76386. Să vă fie învățătură de minte! Măsurați de trei ori înainte să amestecați!

7. Jocurile

Ar fi destul de plictisitor să construiești LEGO folosind vrăji. Tot farmecul construcției dispare atunci când nu trebuie să îți folosești mâinile. Însă după ce ai construit, cât de tare ar fi să poți vrăji trenulețul, avionul sau dragonul să se miște singur?! Asta e realitatea în care trăiesc cei cu sânge magic – jucării care prind viață!

Avantaje: Nu mai ai nevoie de baterii!

Dezavantaje: Încă mai ai nevoie de baterii pentru telecomanda de la televizor…

Dacă vrei să încerci să vrăjești și tu o jucărie, îți recomand fantasticul set de Șah LEGO Harry Potter 76392! Chiar dacă nu reușești să le faci să se miște singure prin magie, tot vei avea un set de șah incredibil care va stârni pofta de joc a tuturor care îl văd!

Ce alte avantaje ale vieții de vrăjitor credeți că mai există? Lăsați mai jos sugestiile voastre, și până data viitoare SPOR LA CONSTRUIT!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?