Care va fi următorul super car LEGO Technic?

Nu a trecut chiar așa de mult de la lansarea fantasticului LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37 dar putem spune că am avut ceva timp să îl evaluăm și să auzim o grămadă de opinii. Eu rămân de părere că este un pas înainte, la fel ca fiecare dintre cei doi predecesori la vremea lor.

LEGO Technic 42115
LEGO Lamborghini Sian
LEGO Technic Lamborghini Sian

Acestea fiind spuse, astăzi mă gândesc oare ce ne rezervă viitorul? Care ar putea fi oare următorul super car LEGO Technic?

Din anii precedenți am învățat câteva lucruri:

 • Seturile reprezintă vehicule la scară 1:8. Exceptând cazul improbabil în care LEGO schimbă scara următorului model sau mărește bugetul de piese alocat (și implicit prețul), ne putem aștepta tot la un super car LEGO cu 2 uși, sistem de transmisie și cutie de viteze și minim un motor V8. Porsche 911 GT3 RS avea 6 pistoane ce-i drept, dar după giganții W16 și V12 din ultimele două seturi nu cred că ne vom mai întoarce la motoare de “calibru” mai mic.
 • Toate mărcile de mașini care au apărut ca seturi LEGO Technic Ultimate sunt subsidiare ale Grupului Volkswagen: Porsche AG, Bugatti Automobiles SAS, Automobili Lamborghini.
LEGO Technic Ultimate Cars

Având aceste lucruri în vedere, am luat-o de la coadă la cap cu criteriile și am început cu cei mai probabili suspecți. Subsidiarii Volkswagen. Dintre aceștia 3 sunt fabricanți de automobile cu un renume suficient de mare pentru a putea fi considerați:

1. Audi a făcut relativ puține apariții în universul LEGO, cu doar 3 seturi în seria Speed Champions. Mașinile lor concept sunt destul de futuriste și as fi o provocare interesantă de redat în piese LEGO, însă nu există un model care să îmbine și performanță de top cu un look super original. Poate și metoda lor de branding e de vină, cu nume gen Audi Q7PXL-E55fjpql24 și alte asemenea mașini cu nume care îți gâdilă limba. Dar să nu fim hateri, ar fi super interesant de văzut însă puțin probabil.

2. Bentley are un vibe ceva mai diferit. Merge pe lux, eleganță, forme care să capteze privirea de la distanță, detalii extravagante.

Ceea ce e frumos.

Însă.

În seturile LEGO Technic nu e vorba despre reprodus detalii estetice și linii ciudate (ceea ce oricum nu este punctul lor forte), ci despre funcții și tehnologii interesante și mașini performante. Bentley e asociat cu lux, nu performanță.

3. Volkswagen are mai mult mașini de serie, utilitare, urbane etc. Sunt evident modele high-end în portofoliul lor, însă imaginea unei mașini Volkswagen nu evocă ultraperformanță sau un impact vizual deosebit, așa cum o face un Bugatti sau un Lambo.

Un alt grup important de colaboratori sunt firmele americane: Ford, Chevrolet, Dodge etc. ale căror modele muscle car ar fi fantastice de reprodus cu piese LEGO, dar acestea atrag un public mai mic la nivel mondial.

Însă după această trilogie Volkswagen ar fi frumos ca LEGO să abordeze altă companie pentru o colaborare super car Technic. Și cu cine a colaborat incredibil de mult LEGO de-a lungul anilor? Ia uitați-vă la imaginea de mai jos în care am adunat majoritatea mașinilor standard Speed Champions. Rândul acela lung și roșu de sus este format aproape exclusiv din modele Ferrari (plus unul mai jos la categoria albastră).

LEGO Speed Champions

Colaborarea dintre LEGO și Ferrari ar merita propriul ei articol, dar pentru azi e suficient să spunem că este una veche și prosperă. LEGO produce mașini de jucărie Ferrari de peste 20 de ani, iar printre modele se numără câteva ediții LEGO Technic absolut fantastice, dintre care una chiar este la scară 1:8.

LEGO Racers
LEGO 8653
LEGO Ferrari F1 Racer

Mai vreți argumente? Poftiți încă unul: în 2022 se vor împlini 75 de ani de la apariția primei mașini cu stema armăsarului italian, și cu toții știm cât de mult le place celor de la LEGO să își lege lansările de aniversări importante…

Întrebarea devine acum: care model Ferrari va fi? Din păcate aici nu am nicio idee. Având în vedere că mai trec 2 ani până atunci e imposibil de știut ce modele Ferrari se vor lansa între timp. E posibil chiar ca producătorul italian să pregătească un model special pentru această aniversare, așa cum a făcut și Lamborghini. Dacă ar fi să aleg un model curent oferit de ei ar fi clar Ferrari Monza SP1!

La final aș vrea să menționez care ar fi cea mai tare opțiune posibilă după părerea mea: o mașină de street racing! Un Mitsubishi, un Nissan sau ceva asemănător, modificat pentru curse de stradă. Cu piese în plus în set pentru a schimba componentele (cam ca la 10265 Ford Mustang dar cu și mai multe opțiuni) cum ar fi aripile, spoilerele, prizele de aer, motorul, volanul, etc. Aș putea continua să visez la o cutie de transmisie modulară, suspensii ajustabile și alte nebunii dar cred că ați înțeles ideea. Opțiunea de a modifica mașina rapid și ușor i-ar crește valoarea semnificativ și ar atrage și un public nou!

Sunteți de acord cu părerile mele? Dați-mi de știre mai jos în commenturi și spuneți-mi care credeți că va fi următoarea mașină din seria LEGO Technic Ultimate. Spor la construit!

Acest articol are 3 Comentarii

 1. MES

  Pai… eu, dupa parerea mea, cred ca urmatorul supercar va fi un Mercedes! Stiu, e complet diferit si nici nu ati vorbit in articol despre asta, dar:
  1. LEGO are o licenta Mercedes;
  2. Mercedes are o gramada de modele care iti atrag atentia si evoca performanta, dar si lux.
  As putea sa zic si ce model ar putea fi… dar imi mai trebuie timp sa ma gandesc…🤔🤔🤔
  Eu il voi achizitiona cu siguranta daca va fi un Mercedes…;):):D

 2. George

  Foarte bine punctat MES, nu stiu cum de mi-a scapat Mercedes din articol. Tot raman la parerea ca Ferrari va fi supercarul urmator dar nu m-ar deranja deloc sa ai tu dreptate si sa primim ceva bolid nemaipomenit de la Mercedes.

 3. Andrei

  Din teasere vazute pe net pare ca urmatorul ar fi un La Ferrari…

Lasă un răspuns