Un tren LEGO cu istorie!

Walt Disney era un mare fan al trenurilor. Înca de când era mic lucra ca și vanzator de ziare și uneori se furișa în locomotivele trenurilor pe care lucra pentru a învăța de la mecanici cum se operau motoarele cu aburi.

Această pasiune nu l-a părăsit niciodată, și mulți ani mai tâziu și-a construit o cale ferată miniaturală proprie pe terenul casei sale. Avea aproape 800 de metri lungime totală, cu tot cu un tunel de 30 metri pentru a evita grădina de flori a doamnei Disney, soția sa. Chiar și locomotiva a fost numită Lilly Belle în cinstea soției sale care se numea Lillian.

Știați că Lillian Disney a fost cea care a propus numele de Mickey Mouse în loc de Mortimer Mouse, pentru că acesta din urmă i se părea prea apăsător?

tren Disney

Acest tren era la scară 1:8, ceea ce înseamnă că era atât de mic încât oamenii puteau sta călare direct pe acoperișurile vagoanelor!

Câțiva ani mai târziu, Walt Disney și-a împlinit ideea de a face cel mai fericit loc de pe pământ cu primul Disneyland, cel din Anaheim în California, finalizat în 1955. Este singurul Disneyland care a fost construit și terminat complet sub supravegherea lui Walt Disney, iar una dintre atracțiile incluse a fost Disneyland Railroad, un tren cu aburi la scară 5:8 care plimba fericiții vizitatori în jurul parcului.

locomotiva tren Disney

Locomotiva acestui tren s-a inspirat din modelul Central Pacific nr. 173, cum s-a inspirat și Lilly Belle de altfel, iar numele pe care avea să îl poarte a fost luat de la un mare întreprinzător al căilor ferate nordamericane: Cyrus K. Holliday. Locomotiva a primit indicativul numărul 1, și astfel s-a născut Calea Ferată Santa Fe – Disneyland, pe 17 iulie 1955, odată cu deschiderea oficială a parcului.

tren Disneyland

C. K. Holliday circulă și în ziua de astăzi în Parcul Disneyland, iar vagonul salon al trenului încă poartă numele de Lilly Belle.

71044 Trenul și gara Disney

Dacă sunteți fani ai trenurilor sigur v-ați dorit să călătoriți măcar odată cu unul dintre cele care există acum în parcurile Disneyland din lume. Ei bine, soarta ne-a zâmbit pentru că acum putem să avem chiar acasă propriul trenuleț Disney cu setul 71044 Trenul și gara Disney, care o sa fie disponibil numai și numai în Magazinele Certificate LEGO și online pe Brickdepot.ro. Lansarea sa în magazine va avea loc pe 1 septembrie 2019.

Setul conține aproape 3000 de piese (!!!) și nu include doar trenul, ci chiar și gara principală de la Disneyland Park California. Nu e destul? Setul mai conține și toate componentele Powered Up necesare pentru a fi motorizat, plus 16 secțiuni de cale ferată curbată pentru a forma un circuit. Poate fi controlat direct de pe telefon prin aplicația gratuită Powered Up sau prin telecomanda Powered Up 88010 (disponibilă separat aici). Tot ce mai rămâne e să îl construiți și să descoperiți magia Disney care trăiește în fiecare detaliu!

Nu uitați să arătați acest articol și prietenilor voștri pasionați de trenuri LEGO, sau trenuri în general, și să ne lăsați o părere despre acest tren fantastic mai jos în commenturi. Cum vi se pare că se compară trenul cu cel adevărat? Ați fost vreodată pe trenulețul Disney la Disneyland? Spor la construit!

Acest articol are 3 Comentarii

  1. Adi

    Excelenta prezentare video! Felicitari!

  2. sunt un pepene

    gara arata excelent, nu sunt innebunit dupa trenuri dar si el e foarte reusit, si doamne iti multumesc ca avem in sfarsit minifigurina GOOFY!!!

  3. Pluto the Cat

    Mi-a placut articolul tau, mi-am adus aminte cu drag de vremurile cand aveam multe benzi desenate cu Mickey si alte personaje faine. Chiar am fost la Disneyland in copilarie si am mers cu un tren Disney :).

Lasă un răspuns