Construcții mici, idei mărețe: Catapultă

O vorbă veche din străbuni spunea:

Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.

Înțelepciunea străbunilor nu poate fi ignorată! Dacă tot ne-am apucat de făcut porți pentru castele, apăi hai să vedem și cum le dărâmăm! Săptămâna asta costruim o catapultă (deși termenul corect ar fi mai degrabă trebuchet, catapulta fiind mai mult înrudită cu mangonela sau onagrul), echipată cu roți pentru a fi lansată oriunde pe câmpul de luptă!

Prima armă de asediu specializată din istorie a fost probabil berbecele, însă curând după el a fost dezvoltată catapulta de către Grecii antici, ca o variantă avansată a mecanismului arcului cu săgeți. Curând după aceea, întreaga lume antică azvârlea cu bolovani într-o veselie, dezvoltând și perfecționând tehnologia până când praful de pușcă a devenit metoda preferată de a strica ziua vecinului de dincolo de graniță.

Am decorat catapulta noastră cu niște țepi în față (cu ocazia asta folosim toate piesele piramidale ce le-am adunat din seturile NEXO Knights). Există în inventarul LEGO și piese specializate pentru cupa catapultei, dar vrem să facem o variantă pe care să o poată construi oricine, așa că am folosit niște piese mai comune. Ca întotdeauna, instrucțiunile și lista de piese le găsiți mai jos. Spor la construit și spor la cotropit!

 

Descarcă instrucțiunile pentru această catapultă LEGO, în format PDF, de aici!

Share să afle și prietenii tăi!

Acest articol are un comentariu

  1. sunt un pepene

    si eu stiu latina: volens nolens aghiasmus grigorio bebit :)))))

Lasă un răspuns