Turbina Eoliană Vestas LEGO Creator Expert 10268

Energia verde este un „musai” dacă vrem să lăsăm celor ce vor urma o lume frumoasă în care să se poată juca cu seturi LEGO fără a fi deranjați de alte lucruri precum fum, smog, pete de petrol și teme de casă (ok, poate ultima nu are legătură, dar este unul din factorii care limitează cel mai mult timpul de joacă!). Orice efort pentru a promova acest tip de energie este deci binevenit și trebuie încurajat. Dacă vreți să citiți mai multe despre istoria companiei LEGO și a energiei regenerabile, avem un articol aici.

10268 lego creator expert

Până una alta să ne îndreptăm atenția spre noua Turbina Eoliană Vestas 10268. Sunt două lucruri foarte importante pe care vreau să le discut aici, hai să le luăm pe rând.

1. Acest set este într-adevăr o relansare. LEGO a mai făcut acest lucru și în trecut, ba chiar giganticul 75159 Death Star din 2016 este un fel de relansare a setului din 2008, cu minifigurine actualizate și câteva diferențe minore de construcție. Însă o relansare mult mai pertinentă pentru setul despre care vorbim astăzi este 10256 Taj Mahal. Impresionantul mausoleu (despre care am scris mai multe aici), este o copie aproape exactă a setului apărut în 2007. Oadată cu acesta au început să apară speculații legate de relansări regulate din partea LEGO, iar fanii au început să își dea cu părerea – ce va fi relansat anul viitor? Iată că acum avem răspunsul, și o confirmare a acestei tendințe de a relansa câte un set emblematic din trecut în fiecare an. Acum putem să încercăm să ghicim oare care va fi relansarea de anul viitor. Păreri?

2. Relansarea Turbinei Eoliene Vestas nu este doar una simplă. Setul original din 2008 apăruse ca ediție limitată, disponibilă doar angajaților Vestas. 20.000 de exemplare au fost produse în total, ceea ce înseamnă desigur că unele dintre ele au ajuns pe internet unde s-au vândut la prețuri exorbitante. Ei bine, acum nu trebuie să ne mai facem griji pentru asta. De data aceasta relansarea este una la scară mult mai mare, și ea se va găsi în toate Magazinele Certificate LEGO de la noi, și chiar și online la noi pe site.

 

Noua Turbina Eoliana Vestas de la LEGO Creator Expert

Nu pot să spun decât că mă bucur că LEGO a hotărât să își facă un obicei din a relansa seturi excelente din trecut, și că o face cu focus spre publicul larg. Este o decizie înțeleaptă și care va face mulți fani fericiți.

turbina eoliana vestas

Cât despre turbină în sine, ea include și componentele Power Functions necesare pentru a face elicea să se rotească și luminile să se aprindă la căsuța de la poalele dealului. Diferențele de construcție între varianta modernă și cea de acum 10 ani au legătură în mare parte cu stabilitatea turnului turbinei, care a fost îmbunătățită semnificativ. De asemenea, acum nu mai avem de-a face cu autocolante deoarece toate piesele sunt imprimate. Pe de altă parte, brăduții din set sunt fabricați din plastic obținut din plante (mai multe detalii despre imbunătățirile aduse materialelor din care sunt realizate piesele LEGO puteți citi în acest articol).

lego turbina eoliana

Cum spuneam și la început, orice efort de promovare a energiei curate este binevenit și mă bucur să văd că LEGO o face nu doar prin strategii de imagine (relansări de seturi care au legătură cu acest subiect, „înverzirea” companiei Octan etc.) ci și prin eforturi care îi costă foarte mulți bani, modificând metode de producție și livrare.

 

Dacă țineți la animăluțul de casă, la parcul unde vă plimbați în weekend, la plaja unde petreceți vara, înseamnă că vă pasă de natură și nu vreți să o vedeți distrusă de tehnologiile învechite care nu își mai au locul în Era Informației. Faptul că seturi precum Turbina Eoliana Vestas apar (și reapar) îmi inspiră optimism. Este deci posibil pentru o companie gigantică să se gândească la viitorul copiilor și al tuturor viețuitoarelor de pe planetă și să facă sacrificii pentru acel viitor. Atunci noi ce scuză avem?

Lasă un răspuns