LEGO 10283 Naveta Spațială NASA – impresiile câștigătorului tombolei

În perioada 25 – 29 martie 2021, clienții VIP LEGO au avut ocazia să se înscrie la o tombolă pentru a câștiga setul LEGO 10283 NASA Naveta Spațială.

Câștigătorul tombolei, Nistor Marius, ne-a transmis fotografii din timpul construcției și impresiile lui despre acest set.

Vă mulțumesc pentru acest premiu. După doar 4 zile am reușit sa-l finalizez, având la dispoziție un sfârșit de săptămâna. A fost o adevărată plăcere montajul acestui set LEGO. Este cel mai mare set LEGO de până acum care are ca subiect naveta spațială NASA și a fost scos pentru a celebra 40 de ani de la lansarea primei navete spațiale (Columbia).

În interiorul cutiei se regăsesc 17 pachete și un manual. Dintre acestea, 3 pachete conțin piesele pentru Telescopul Hubble iar restul sunt Naveta Discovery.

Atât Telescopul Hubble dar și Naveta Discovery vin cu un suport înclinat și cu plăcuțe care conțin detalii despre Telescop și Naveta.

 Telescopul Hubble vine cu panouri solare realizate din foițe de plastic aurite care se pot înlocui cu unele mai mici atunci când telescopul se depozitează în interiorul navetei.

Pe măsură ce se construiește acest set, din manual mai aflăm lucruri interesante despre Telescop și despre Naveta Discovery, este ca o scurtă istorie.

Telescopul Hubble este foarte bine detaliat și se poate expune ca o singură piesă sau se poate atașa Navetei Discovery.

Este un set care se montează cu plăcere, calitatea LEGO nu a lăsat de dorit nici de această dată.

Deși geometria LEGO se bazează pe elemente pătrate, la acest set s-au obținut suprafețe foarte plăcute care se apropie mult de forma reală a Navetei. Zona de cargo este foarte bine realizată și detaliată cu panouri argintii, antenă, braț mobil și camere video.

Unul din motoarele din spate este de fapt un controler pentru eleroane.

Cabina de pilotaj se poate accesa foarte ușor prin scoaterea capacului și acest lucru va scoate la iveală detalii foarte bine realizate.

Per total a fost o experiență plăcută la montaj, un model foarte reușit de la LEGO. 

Este o piesă frumoasă care se va adăuga colecției mele. Vă mulțumesc!

Pentru mai multe detalii despre această tombolă, găsești Regulamentul campaniei aici.

Lasă un răspuns