Seria 18 de Minifigurine LEGO: Petrecere

Un univers într-o minifigurină LEGO!

Astăzi minifigurinele LEGO domină majoritatea seturilor de pe rafturi și o mare parte a imaginii Grupului LEGO, dar lucrurile nu au fost mereu așa. Primele prototipuri ale minifigurinelor moderne au apărut în 1975 și erau formate din 3 părți de bază plus o pălărie, și erau lipsite de orice fel de articulații. Deși deosebit de simple după standardele noastre de astăzi, ele aveau să revoluționeze experiența de joacă pentru copii.

Doar 3 ani mai târziu, Jens Nygaard Knudsen, un designer LEGO de legendă (care a creat și gama Classic Space și a avut o contribuție importantă la crearea și dezvoltarea primelor sisteme de trenuri electrice LEGO) avea să creeze designul de bază al minifigurinei pe care îl vedem și astăzi: cap, brațe, încheieturi și picioare care se rotesc, tălpi care pot fi atașate independent pe suprafețe cu studuri, mâini care pot apuca piese cilindrice cu diametrul de 3.18 mm (și ele o invenție relativ recentă la vremea aceea) și nu în ultimul rând o față zâmbitoare și prietenoasă! Minifigurina LEGO s-a născut!

În cei 40 de ani care au trecut de atunci, minifigurina a trecut prin câteva schimbări importante. În 1989, proaspăt lansata serie Pirates a intordus primele minifigurine cu expresii faciale mai detaliate: răutăcioșii bandiți ai mărilor aveau bărbi, mustăți, petece pe ochi, toate imprimate direct pe capul minifigurinelor. Nu doar atât! Nu poți avea o aventură cu pirați fără un căpitan fioros cu un cârlig în loc de mână și un picior de lemn, nu? Ei bine, toate aceste lucruri ne-au fost oferite de asemenea de către seria Pirates.

În 2001 a apărut prima minifigurină care avea să introducă o nouă tendință, cea a expresiilor faciale multiple. În seria Harry Potter, minifigurina care îl reprezintă pe Profesorul Quirrel mai are o față ascunsă la spate, sub turban (motivele narative pentru această alegere nu vi le spunem în cazul în care nu ați citit încă seria Harry Potter, lucru care vi-l recomandăm cu căldură, mai ales având în vedere seturile noi care vor apărea anul acesta!).

În 2010, după nenumărate variații care includ capete specializate pentru anumiți extratereștri sau personaje din desene animate, sau picioare cu resort și brațe specializate pentru minifigurinele jucători de baschet, se lansează prima serie de minifigurine colecționabile, fiecare fiind împachetată individual într-un ambalaj opac (blind bag) pentru a continua o tradiție veche în curtea școlii și în curtea blocului, colecționarea și schimbul de dubluri.

Iată-ne deci ajunși în ziua de azi, cu cea mai recentă dintre seriile colecționabile fiind simultan și o serie aniversară a celor 40 de ani împliniți și una dintre cele mai anticipate și mai spectaculoase serii de până acum! Dacă doriți o privire mai de aproape asupra minifigurinelor disponibile, v-am pregătit un mic video în care vă arătăm câteva dintre numeroasele detalii excelente care au ajuns să fie o caracteristică esențială a seriei de Minifigurine Colecționabile, precum și o impresie generală asupra rarității fiecărei minifigurine. Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru și mai multe analize, recenzii, știri și nu în ultimul rând video-uri haioase. Să ne vedem cu bine până la următorul, și ca întotdeauna – spor la construit!

Minifigurinele LEGO seria 18: Petrecere sunt disponibile în Magazinele Certificate LEGO și online la BrickDepot.ro aici.