Poezie cu litere LEGO

cutie cu litere LEGO cadou

Cei care ne vizitează des știu că în Magazinele Certificate LEGO se găsesc o mulțime de accesorii menite să facă viața fanilor LEGO mai frumoasă: căni, agende, calendare, brelocuri și multe alte minunății.

Acum câțiva ani, prin 2013, era disponibilă la noi o agendă LEGO cu litere imprimate pe plăcuțe netede 1×1. Și azi avem multe agende frumoase în magazine și online aici, însă niciuna nu mai are acele plăci imprimate cu litere. Cifre și litere LEGO au mai apărut în 2012 în setul 850425 – Suport de cărți de vizită. Dar în niciun set mai recent.

Litere și cifre mai sunt imprimate pe cărămizi LEGO DUPLO și sunt foarte apreciate de… mămicile care le cumpără pentru copiii lor (spre exemplu, setul Trenul cu numere)… Dar micuții de 1,5 – 4 ani sunt la vârsta la care nu știu încă să citească (probabil cu mici excepții).

Totuşi, nouă ne-a rămas gândul la cifrele și literele LEGO pentru că oferă atât de multe posibilități de joacă și de învățare!

Idei de utilizare a literelor LEGO în scop educativ

 • Folosind câteva litere LEGO, poți adăuga mici mesaje în construcțiile realizate. Orice orășel construit din piese LEGO, care are ambiția să reprezinte cât mai fidel realitatea, are nevoie de texte: școală, poliție, spital, supermarket…
 • Sunt perfecte pentru exersarea scrierii și cititului în joacă. Atunci când învață să scrie și să citească, copiii devin fascinați de litere. Le recunosc pretutindeni și nu pierd nicio ocazie să le scrie (chiar și pe pereți!). De ce să nu exerseze jucându-se cu seturile lor preferate?
 • Aranjând literele LEGO în ordine, învață alfabetul.
 • Punând mai multe cifre una lângă alta, învață cum se formează numerele mari (1, 10, 100, 1 000) și învață să numere până (aproape) la infinit.
 • Sunt foarte utile pentru a exersa adunarea, scăderea, înmulțirea, împărțirea. Nu vrem să generalizăm, dar majoritatea părinților nu mai dorm noaptea atunci când copiii lor ajung la vârsta învățării socotitului. Tabla înmulțirii e un coșmar. Trebuie învățată, tocită, repetată cu orice preț! Ei bine, cu cifre LEGO acest proces de învățare devine mult mai simplu și mai sigur. Poate ați auzit de metoda ”Hands-on learning”, potrivit căreia cunoștințele sunt mult mai ușor de asimilat atunci când le prinzi în mână, la propriu.
 • Nostalgicii pot reinventa jocuri clasice precum ”Fazan” sau ”Spânzurătoarea” folosind piesele LEGO imprimate cu litere. Sună bine, nu-i așa?

Pornind de la aceste idei, am lansat promoția ABECE… LEGO în DAR! de care suntem foarte încântați. Toate detaliile despre promoție sunt aici dar, pe scurt, am tipărit litere, cifre, semne de punctuație și alte simboluri pe plăci LEGO 2×2 pe care le oferim clienților VIP. Sperăm să vă placă și vouă la fel de mult ca și nouă!

Vă dăm și o temă de gândire. Cum veți folosi voi literele și cifrele LEGO? De exemplu, pe George literele LEGO l-au inspirat să compună o poezie.

alfabet LEGO

Frunză verde polonic

Am venit ca să vă zic

La-nceput de an școlar

De ABECE… LEGO în DAR!

Frunză verde măi copii

Ce frumos este să scrii

Doar cu piese mici mici mici

Cât un zâmbet de arici.

Frunză verde cu orez

Nu mai știu ce să rimez

Am tot scris de-am obosit

Că am spor la construit!

Dacă v-am stârnit curiozitatea, vizitați cel mai apropiat Magazin Certificat LEGO și întrebați de promoția cu Abecedarul LEGO. Veți vedea literele și cifrele LEGO la fața locului și puteți pleca acasă cu întreg alfabetul LEGO.

Iar dacă vreți să vedeți cum au fost pregătite miile de cutiuțe cu litere, urmăriți acest video cu imagini din culise.

Share să afle și prietenii tăi!

Acest articol are un comentariu

 1. sunt un pepene

  frunza verde varza acra
  scrierea-i o arta sacra
  frunza verde-n oala fierbe
  scriu ecuatii si proverbe

  sunt super distractive poeziile de genul asta, si mie imi place sa ma prostesc cu ele 😀

Lasă un răspuns