Noile seturi LEGO Jurassic World

Au trecut 3 ani de la apariția ultimei serii Jurassic și după cum ați văzut multora le-a fost dor de aceste seturi și mai ales de figurinele dinozauri, evident! Seria Jurassic World: Fallen Kingdom ne oferă o colecție relativ bună de astfel de creaturi, 11 la număr în seria principală plus 3 pui noi pentru 2018 care sunt absolut adorabili și extrem de colecționabili! Sperăm să îi vedem și în viitor în cât mai multe seturi și cu cât mai multe variații de culoare! Cel puțin un set nou va mai apărea în luna mai, care va conține obligatoriul Tiranozaur Rex ce nu poate lipsi din orice carte/film/serie de jucării Jurassic.

Dinozaurii în sine folosesc multe dintre piesele de bază care au apărut și în seria precedentă din 2015, ceea ce e o idee foarte bună, pentru că așa există consecvență în aspectul lor. Pe lângă toate acestea chiar și pe cutie e sugerată opțiunea de combinare a diverșilor dinozauri, acest lucru având o oarecare legătură cu filmul – nu dau spoilere, asta e o parte din premisa filmului, publicată deja de ceva vreme, anume că în timpul în care oamenii au lipsit de pe Insula Nublar dinozaurii au prosperat și au apărut chiar și hibrizi. În acest sens diversele componente precum capetele, cozile, picioarele pot fi detașate și combinate pentru a crea dinozauri noi, unii mai comici decât alții.

Aș vrea să fac o observație de tocilar aici: majoritatea dinozaurilor reprezentați în Jurassic World sunt de fapt din perioada Cretacică târzie, dar trebuie să recunosc că Cretacic Park (sau Cretacious Park în engleză) nu sună atât de bine.

Lăsând la o parte atracția principală, seria completă Jurassic World: Fallen Kingdom vă dă posibilitatea de a aduna o echipă semnificativă de minifigurine soldați ACU, fiecare dintre ei având decorațiuni foarte detaliate și fețe variate. Seturile pot fi și ele combinate și integrate între ele cu puțină imaginație și un minim de piese în plus.

Singurul lucru care simt că lipsește sunt dinozaurii erbivori. Atacul Indoraptorului la conacul Lockwood conține un craniu fosilizat de triceratops ceea ce nu face decât să îmi stârnească și mai tare dorința de a vedea un tricorn sau un Ankylosaurus sau poate chiar un Brachiozaur reprezentat în LEGO! Într-adevăr, carnivorele sunt cele care duc acțiunea și suspansul, dar ar fi fost frumos pentru poveștile copiilor să aibă la dispoziție și opțiunea aceasta. Per total însă, e o serie robustă și mult așteptată. Dacă doriți o descriere mai detaliată a fiecărui set v-am pus la dispoziție filmele de mai jos în care luăm la analiză întreaga serie în 3 episoade.

Distracție plăcută în lumea preistorică și spor la construit!

P.S. Nu uitați de seturile Jurassic și pentru mânuțele mici, apărute în seria LEGO DUPLO și LEGO Juniors!