Noile seturi LEGO Harry Potter

Era anul 2001 și în clasă era o zarvă enormă. Dacă n-ai fi știut de ce, ai fi zis că mințile școlarilor au fi fost întoarse cu 180 de grade. Dintr-odată toată lumea vrea să poarte ochelari, iar creioanele și stilourile, până atunci privite ca niște obiecte care îți obosesc mâna după o oră de dictare, erau acum obiecte venerate și învârtite deasupra capului. Acompaniate desigur de cuvinte care ar fi făcut orice profesoară de latină să se zgârie pe ochi…

 

Tocmai apăruse primul film Harry Potter la cinema. Nu mulți dintre noi știam de seria de cărți, care pe atunci ajunsese la al patrulea volum. Cu toate acestea, s-a întâmplat un lucru rar și frumos: filmele ne făcuseră curioși de cărți. Cărțile ne-au făcut după aceea dornici să trăim și noi în lumea fantastică a magiei și vrăjitoriei, și de acolo a început agitația…

 

Eu personal eram profesor de Ierbologie, un titlu pe care l-am câștigat fără opoziție pentru că oricum mă holbam la plante și animale toată ziua. Ca un profesor responsabil ce eram, am „împrumutat” de la bunica o baghetă din aceea cu care se trag perdelele, am tăiat-o, am scrijelit Ollivander pe ea, după care am luat la puricat toate cărțile pentru a extrage și ultimul strop de informație legată de plantele magice, pentru a îmi ține cursul a doua zi. Ca să vezi… nimeni nu vrea să învețe dar toți vor să predea!

 

Poate a fost spre binele tuturor faptul că LEGO au lansat seturile Harry Potter în acel an. Mă refer aici la binele părinților și bunicilor, ai căror linguri de lemn, bețe, pelerine, ochelari și cine mai știe ce au fost salvate din mâinile copiilor dornici să le „modifice puțin” pentru a se juca afară de-a Harry Potter.

 

La vremea respectivă, orarul meu de joacă foarte ocupat nu mi-a permis să îmi împart timpul de LEGO între Harry Potter și Bionicle (a se citi: nu aș fi putut fi în veci atât de cuminte încât să primesc cadou seturi din ambele game), așa că din păcate nu am avut niciodată seturile vechi, însă le-am ochit cu jind, mai ales din cauza pieselor speciale cum erau acoperișurile verzi și cărămizile imense care serveau drept plăci de bază.

 

Seria LEGO Harry Potter a avut o istorie fragmentată, fiindcă de regulă seturile apăreau atunci când apărea un film nou. Cel care a readus lumea magiei și a vrăjitoriei în sufletele noastre e de data asta Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, și surpriză! Nu apare nici măcar umbră de Harry Potter în el, pentru că are loc cu mult timp înaintea evenimentelor pe care le cunoaștem. Cu toate acestea, LEGO au făcut o alegere foarte deșteaptă, folosindu-se de această ocazie pentru a revitaliza întreaga serie. Astfel, la 7 ani de la ultimul set LEGO Harry Potter, ne putem bucura din nou de un univers care a devenit după părerea mea echivalentul modern al basmelor clasice.

 

Vă las cu niște filmulețe în care aruncăm o privire asupra noilor seturi, să vedem ce schimbări și îmbunătățiri au avut loc de când magia ne-a vizitat ultima dată (și sunt multe).

 

Spor la construit!

 

 

 

Lasă un răspuns