Ninjago aniversează 10 ani

LEGO sărbătorește luna aceasta un deceniu de la lansarea îndrăgitei game Ninjago, o serie care din 2011 încă îi inspiră pe copii să-și creeze propriile aventuri epice și să-și descopere abilitățile de ninja. LEGO Group plănuiește să comemoreze succesul seriei cu noi seturi și colaborări cu diverși producători de haine. Mulți copii au crescut cu serialul TV și cu jucăriile LEGO NINJAGO® Masters of Spinjitzu și au învățat lecții valoroase alături de Lloyd, Kai, Cole, Zane, Jay și Nya, tinerii ninja instruiți de ilustrul Maestru Wu. Însă călătoria Ninjago este abia la început și multe alte aventuri ne așteaptă la orizont.

Anul acesta fanii Ninjago se vor bucura de nu mai puțin de 23 de seturi noi, dintre care 11 seturi LEGACY vor cinsti unele dintre cele mai apreciate seturi din trecutul Ninjago. Înainte de a vorbi despre seturile lansate deja și de cele care ne așteaptă în martie și iunie, să trecem în revistă cele mai importante evenimente ale seriei din ultimii 10 ani de existență.

Prima schiță cu ideea Ninjago a fost desenată de Tommy Andreasen în 2009. Desenul ajuns la Craig Sellars, care a dezvoltat schița într-o pictură pe care cei doi au prezentat-o în firmă. Așa ia naștere seria Ninjago. Pe desen vezi că scrie „Spinjago” – prima idee de nume, care a inspirat până la urmă conceptul de Spinjitzu (spin + ninjitsu). Apropo, știai că NINJAGO e format din NINJA și GO – ultimele litere din numele companiei LEGO Group? În 2010 este introdusă și Nya în proiect, ca samurai.

2011 este anul în care este difuzat episodul pilot din LEGO NINJAGO: Masters of Spinjitzu. Evident, jucăriile sunt lansate alături de serial. Personajele apar și în câteva jocuri video și jocuri de mobil, cum ar fi LEGO Battles: Ninjago și Ninjago World (parte din LEGO Universe).

În 2012 se difuzează primele 2 sezoane, intitulate Rise of the Snakes și Legacy of the Green Ninja. Pe vremea când Nya era Samurai X. Setul 9450 Epic Dragon Battle devine un best-seller istoric pentru LEGO.

2013 este anul lui Golden Ninja Lloyd, iar setul 70503 Dragonul de Aur se află în top 10 cele mai bine vândute seturi LEGO.

Din 2014 universul NINJAGO devine mai îndrăzneț din punct de vedere narativ, oferind finaluri de sezon memorabile și explorând momente emoționante în poveste. Dacă ești atent, îl poți repera pe Lloyd în The Lego Movie, filmul apărut în anul acela.

Jucăriile Airjitzu apar în 2015, primele seturi care îți permiteau să experimentezi tehnicile Airjitzu din serial cu ajutorul unui lansator. Tot pe atunci cei șase ninja apar în jocurile LEGO Dimensions și LEGO NINJAGO: Shadow of the Ronin.

În 2016 apare romanul grafic în trei părți The Dark Island, scris de Greg Farshtey (tipul care a scris și BIONICLE). Iar pe lângă prețuitul sezon 6 „Skybound” apare și primul episod special: Day of the Departed.

În 2017 am văzut la cinema filmul The LEGO Ninjago Movie și am construit gloriosul Oraș Ninjago (cod 70620).

Începând cu 2018 au avut loc schimbări de design. De atunci personajele serialului seamănă cu variantele lor din film pentru a atrage și fanii filmului. E anul în care se difuzau sezoanele 8 (Sons of Garmadon) și 9 (Hunted).

Din 2019 încep să apară seturile colecției Legacy, care remodelează seturi de succes din sezoanele anterioare. E și anul în care facțiunile The Blizzard Samurai și The Pyro Vipers apar să se războiască.

În 2020 este introdus un board game în seturi pentru prima oară. S-au lansat sezoanele 12 (Prime Empire) și 13 (Master of the Mountain), alături de seturile și produsele adiacente, precum și spinner-ele Spinjitzu Burst.

Anul 2021 ne aduce cel mai mare set Ninjago de până acum și alte bunătăți cu care sărbătorim zece ani de aventuri ninja.

Din cele 11 seturi LEGACY, 7 conțin o minifigurină aurie de colecționat, adică cei șase ninja și Maestrul Wu, pe care îl găsești în Gradinile Orasului NINJAGO (71741), cel mai mare set NINJAGO de până acum (5685 de piese și 73 cm înălțime!). Mărețul set este disponibil acum la precomandă și se lansează de 1 februarie în Magazinele Certificate LEGO.

Disponibile deja sunt seturile 71735 Turneul Elementelor, 71736 Zdrobitorul de pietre, 71737 X-1 Ninja Charger, 71738 Robotul Titan al lui Zane și 71742 Dragonul Overlord. Cele mai epice bătălii sunt comemorate prin seturile special dedicate, care pun câte un ninja față în față cu un inamic de temut. Cele patru bătălii epice sunt: Kai vs. Skulkin, Zane vs. Nindroid, Jay vs. Serpentine și Cole vs. Ghost Warrior.

Seturile bazate pe noile episoade de anul acesta se vor lansa în martie și iunie. Frații și surorile mai mici se vor bucura tot atunci și ei de 3 seturi 4+.

Acum 10 ani nu se aștepta nimeni la succesul pe care îl are în continuare seria Ninjago. Chiar și sezoanele vechi sunt și astăzi descoperite de copiii din toată lumea dornici să învețe să fie curajoși și să treacă peste orice obstacol. Ninjago ne-a învățat despre prietenie, încredere de sine, incluzivitate și să ne ținem de propriile principii.

Uitându-mă pe atâtea seturi glorioase din trecut, mă întreb, prin ce aventuri vor mai trece curajoșii ninja în următorul sezon, The Island?

Sau, chiar, care a fost primul tău set Ninjago?

Click pe imagine pentru varianta PDF

Surse:

https://www.lego.com/en-de/aboutus/news/2021/january/ninjago-10-years-anniversary
https://brickset.com/article/57357/ninjago-concept-artwork-(2009-2015)

Lasă un răspuns