Cum se motorizează trenul LEGO Hidden Side 70424

Iată că au sosit seturile LEGO Hidden Side și mă bucur să vă raportez că sunt fantastice, chiar și făcând abstracție de jocul pe telefon! Printre ele se numără și un minunat tren care e plin de potențial pentru fanii sistemelor de căi ferate făcute din piese!

Cred că designerii LEGO se așteptau să fie o grămadă de lume care va modifica trenul din setul 70424 Expresul Bântuit astfel încât să îl integreze cu restul trenurilor lor motorizate de acasă, pentru că e super ușor să îi adaugi motor și cutie de baterii. Haideți să vă arăt cum!

Ce ai nevoie pentru a motoriza trenul 70424?

Pentru motorizarea Expresului Bântuit 70424 am folosit 2 componente LEGO Powered Up:

Toate componentele Powered Up sunt disponibile în Magazinele Certificate LEGO și online pe brickdepot.ro.

Atât! Nu e nevoie de nicio altă piesă suplimentară!

Motorizarea setului LEGO Hidden Side 70424 Expresul bântuit

Motorizare tren LEGO Hidden Side

În primul rând trebuie să alegi în ce formă vrei să îl motorizezi: cu aripile scoase sau fără aripi deloc. Acest tren LEGO poate acomoda aripile pe lângă cutia de baterii dar doar în poziția deschisă., caz în care trebuie să aveți șina liberă de obstacole pe margine pentru că vor fi dărâmate sută la sută.

În al doilea rând trebuie să alegi în care poziție vei pune motorul. Dacă îl pui în față va trebui să îi dai viteză spre înapoi ca el să meargă înainte (ceea ce nu e mare problemă, cu atât mai puțin cu telecomanda Powered Up 88010 la care se pot roti butoanele), iar dacă îl pui în poziția spate se va mișca normal. Eu l-am pus în față pentru că… pentru că motive!

Practic trebuie înlăturate câteva piese din interior, unul dintre seturile de roți precum și cuplajul cu bilă care mișcă aripile. Atât! În imaginea de mai jos piesele încercuite cu roșu se scot iar cele cu verde rămân.

Motorizare tren LEGO 70424

Acum avem loc să introducem cutia de baterii, iar cablul motorului poate fi trecut prin golurile lăsate de placa bej 2×10 pe care am scos-o. Cablul trebuie adunat în interiorul locomotivei să nu atârne și să se prindă de roți dedesubt.

Motorizare tren LEGO Hidden Side 70424
tutorial motorizare tren lego

Odată făcută această operațiune, nu ne mai rămâne decât să punem la loc câteva dintre piesele de pe acoperișul locomotivei și să îi dăm drumul!

motorizare expresul bantuit LEGO

Ce mai poți modifica la acest tren?

Păi sfatul meu ar fi să construiți, folosind ce piese mai aveți pe acasă, un acoperiș care poate fi înlăturat cu totul dintr-o singură mișcare pentru a face schimbarea bateriilor mai ușoară.

Tutorial video – Motorizare tren LEGO 70424

Dar ce ne tot încurcăm în cuvinte? Uite aici un tutorial video care îți arată cum să transformi setul 70424 Expresul Bântuit într-un tren LEGO motorizat:

Sper că v-a fost de folos acest tutorial, și dacă aveți prieteni pasionați de trenuri LEGO, fie că sunt de la LEGO City, LEGO Creator Expert, LEGO Harry Potter sau oricare altele, arătați-le acest articol și sunt sigur că vă vor mulțumi!

Trenul LEGO Hidden Side 70424 Expresul bântuit, nemotorizat, este disponibil în toate Magazinele Certificate LEGO din România precum și online pe brickdepot.ro! Spor la construit!

Acest articol are 3 Comentarii

 1. bili

  multumesc pentru tutorial!

 2. Yui, ariciul cu pistrui

  Uau, chiar ca se poate motoriza usor, ar fi tare sa dea si din aripi cand merge. :))
  super articol si mega video!

 3. Adrian

  Pe bune? Chiar asa simplu se motorizeaza un tren? Aveam impresia ca ai nevoie de cabluri si o gramada de piese in plus. Trebuie sa incerc si eu! 😀

Lasă un răspuns