Minecraft – Monștri și lighioane, partea a II-a

Bine ați revenit la marele Safari Minecraft, o călătorie zoologică prin care explorăm diversele creaturi Minecraft și echivalentul lor fizic din lumea LEGO. Vă rog să vă puneți centura și să aveți o sticlă de lapte la îndemână, deoarece câteva dintre lighioanele de astăzi sunt deosebit de veninoase! Să începem!

  1. Păianjen de peșteră – se găsește în seturile 21147, 21137

Păianjenul de peșteră, cum spuneam în articolul anterior, este o rudă ceva mai periculoasă a păianjenului de duzină pe care îl puteți întâlni în lumea obișnuită. El se găsește doar în minele abandonate ascunse sub pământ, unde își țese pânzele de-a lungul coridoarelor întunecate. Ceea ce îl face mai periculos e faptul că e veninos, așa că jucătorii care vor să se aventureze prin respectivele zone să își pună câteva găleți de lapte în inventar înainte.

Păianjenul de peșteră are o culoare mai albăstruie pe picioare, cap și abdomen, iar în varianta LEGO această culoare este aplicată doar pe cap și abdomen. Deși îmi pare rău că nu primim pe această cale și plăcile cu balama în culoarea albastru închis (care sunt totuși disponibile în momentul de față în seturile 10261 și 76085), construcția rămâne la fel de bine gândită, iar păianjenul arată chiar mai bine decât cel negru datorită petelor de albastru închis (una dintre culorile mele preferate).

  1. Vrăjitoare – momentan nici vrăjitoarea nu se găsește în vreun set (poate e plecată în delegație la Hogwarts)

Cu vrăjitoarele nu am avut mult de-a face, le-am întâlnit de câteva ori dar le-am învins destul de ușor. Vânătoarea de vrăjitoare e o metodă bună de a face rost de poțiuni sau ingrediente pentru acestea. Colibele lor se găsesc în zonele mlăștinoase ale lumii.

Designul LEGO se apropie foarte mult de aspectul original, cea mai mare diferență fiind tivul hainei din zona gulerului. Din păcate pălăria ei e lipită de cap (sau poate atașată cu sudură cu ultrasunete), așa că nu poate fi folosită pe alte personaje.

  1. Slime – se găsește în seturile 21135, 21137

Tot în zonele mlăștinoase (sau foarte adânc sub pământ) s-ar putea să dați peste un cub gelatinos, verde și tare arțăgos. Ce îl face special e că dacă îl dobori, te vei trezi cu alți Slime mai mici care trebuie și ei doborâți la rândul lor, iar în setul 21137 chiar e simulată această funcție.

În Minecraft sunt 3 mărimi diferite de Slime, cu proprietăți individuale, dar în seturile LEGO le avem doar în două variante de mărime: mare (care conține în interior alți doi Slime mai mici, o altă construcție ingenioasă) și mic. Ce îmi place personal la Slime-ul mic e că poate fi folosit ca și cap de minifigurină (aplicabil și la alți monștri, dar verdele transparent e o culoare mai specială, de aceea o menționez aici).

  1. Stray – se găsește doar în setul 21142

Stray e o specie mai deosebită de schelet care apare în zonele înghețate. E mai periculos decât cel normal deoarece săgețile sale sunt vrăjite și te vor încetini, ceea ce te face mai vulnerabil la atacuri ulterioare. Sunetul pe care îl face când se mișcă e mai fantomatic decât cel al scheletului normal, făcându-l o prezență terifiantă în nopțile polare când te aventurezi singur.

Mereu apreciez textilele folosite în seturi LEGO, iar rămășițele răpciugoase care aproape cad de pe Stray sunt reprezentate foarte bine astfel. În joc Stray e acoperit și pe cap, șolduri și umeri cu asemenea „cârpe”, dar aspectul general e păstrat destul de bine și în LEGO.

  1. Guardian – se găsește doar în setul 21136

Din experiența mea, paznicii monumentelor oceanice sunt unii dintre cei mai greu de doborât, din cauza faptului că trebuie să faci multe pregătiri în prealabil – poțiuni de respirație sub apă, armură cât mai bună și preferabil vrăjită, arcuri, săbii etc. Sunt foarte feroce, atacând orice se apropie prea tare de templul pe care îl păzesc cu o rază laser de care nu prea te poți feri… Ochiul unui Guardian te urmărește oriunde ai fi, chiar și dacă ești invizibil!

Varianta LEGO al periculosului Guardian e un exemplu perfect a ceea ce numesc eu „Sindromul LEGO Star Wars”. Să vă explic: de multă vreme încoace am început să prefer designul navelor Star Wars în varianta lor LEGO, mai degrabă decât cele „reale” din filme sau alte surse. Motivul e simplu: datorită naturii sistemului de construcție LEGO, navele au mai multe detalii pe suprafețele lor; suprafețele curbate sau dispuse la unghiuri ciudate trebuie reprezentate prin ansambluri de plăci și cărămizi, ceea ce creează mai multe linii și mai mult interes vizual pentru ochi. Acest lucru se face și intenționat uneori, iar termenul de specialitate este greebling și se poate observa pe lateralul unor nave precum Millennium Falcon sau distrugătoarele Imperiale. Revenind la subiectul de față, acest efect se poate observa și pe domnul Guardian de mai sus, unde piesele LEGO necesare pentru a reda spinii săi creează mai multe detalii vizuale și îl fac mai interesant. 1 la 0 pentru varianta LEGO aici, fără îndoială.

  1. Elder Guardian – se găsește doar în setul 21136

Dacă un Guardian îți dă destul de furcă, ce să mai zic de Elder Guardian! Nu doar că e mai mare și mai rău, dar are în plus și un efect magic pe care îl poate arunca asupra jucătorului care îi încetinește acestuia viteza de atac în mod considerabil. Asta face monumentul oceanic mai greu de navigat, pentru că asta afectează și viteza cu care poti distruge cuburile de prismarin din care e construit templul. Efectul trece după o găleată de lapte, ca orice otravă, dar e foarte frustrant și va fi nevoie să învingi toți cei trei Elder Guardians dintr-un monument pentru a scăpa de el. După asta, comorile scufundate sunt ale tale!

Ceea ce scriam mai sus la Guardian se aplică și aici – părerea mea e că arată mai bine în varianta LEGO. Dacă mai adăugăm la asta și faptul că e echipat cu un lansator cu arc ce reprezintă laserul monstrului din joc, atunci rezultatul e o construcție care nu numai că arată bine, dar e și excelentă la joacă. Tehnicile de construcție pentru cele două tipuri de paznici oceanici sunt foarte interesante și folosesc din plin tehnica SNOT (Studs Not On Top), adică metoda de construcție care întoarce cărămizile pe lateral sau chiar cu susul în jos.

Data viitoare safari-ul nostru ne va purta prin dimensiuni paralele – Nether și The End! Ne vedem atunci, spor la construit!

Share să afle și prietenii tăi!

Lasă un răspuns