„May the 4th be with you” în 2021!

Crezi sau nu, ziua de 4 mai a fost stabilită ca Ziua Star Wars tocmai datorită jocului de cuvinte „May the fourth be with you!”. Pentru orice fan adevărat Star Wars, simpla pronunțare a datei de 4 mai în engleză îl duce cu gândul la celebra sintagmă „May the Force be with you” (Forța fie cu tine). Da, pe bune, atât, oficial data de 4 mai este aleasă ca Star Wars Day datorită acestei asemănări de cuvinte. Iar fanii și mai înrăiți sărbătoresc și în următoarea zi, pentru că dacă te joci un pic cu cuvintele, Revenge of the Fifth sună a Revenge of the Sith.

Ok adevărul e că totuși luna mai are și o importanță reală pentru universul Star Wars, având în vedere că primul film a avut premiera pe 25 mai 1977. Dar recunoaște că May the 4th suna prea cool și coicidența-i prea bună ca să nu fie patentată ziua.

Culmea, prima oară a fost auzită fraza în cu totul alt context în 1979. „May the Fourth be with you” i-au urat membrii de partid lui Margaret Thatcher după ce a câștigat alegerile pe 4 mai 1979. Primul Star Wars Day propriu-zis s-a petrecut în 2001 la Toronto Underground Cinema, unde pe lângă un maraton al filmelor lansate până atunci (inclusiv parodiile pe care fanii le-au gustat cu aceeași plăcere) au fost organizate și concursuri de cosplay.

Cum, s-a sunat deja de pauză? Of bine, ne vedem la următoarea oră de istorie… întrebarea bună e:

Ce facem anul ăsta de Star Wars Day?

Star Wars Day

Ce construim nou?

Iaca eu am construit Casca lui Darth Vader (cod 75304) în așteptarea sărbătorilor. Asemeni căștilor de până acum, și casca lui Vader este la fel de detaliată și procesul de construcție a fost în unele etape chiar surprinzător de inventiv. În aceeași manieră ne vom dori tot ce înseamnă căști Star Wars. Sunt atâtea tipuri de stormtrooperi și piloți care pot fi transformate în căști LEGO. Oare o cască de pilot rebel când?

may the 4th

Dar fiindcă s-a lansat și un Imperial Droid oarecum în aceeași categorie de seturi, de ce să ne oprim la căști? Iar din celălalt mare univers deținut de Disney, Marvel, au sosit Venom și Carnage – și nu prea poți să le spui căști, sunt practic capetele lor. Prin urmare, LEGO: vrem capul lui Jar Jar Binks! La propriu și la figurat. Sunt lucruri care ne despart ca fani SW: trilogia preferată, ordinea „corectă” de a vedea filmele, cine a tras primul dintre Han și Greedo – dar majoritatea sunteam de acord măcar cu un lucru: îl urâm pe Jar Jar Binks cât să vrem să-i construim capul din piese LEGO și să-l vedem zilnic cum ne sfidează cu privirile și cu limba scoasă de pe raft. (Pentru mai multe idei de seturi, LEGO, sunați-mă)

R2-D2, adevăratul erou al galaxiei în viziunea lui George, este invitatul cel mai de seamă al petrecerii de anul acesta. 75308 este cea mai bună variantă de R2-D2 din cărămizi LEGO de până acum, cu îmbunătățiri substanțiale în structura sa și detalii noi. Ca un veritabil cronicar, primul mesaj care l-a avut pentru noi când a intrat în studioul nostru a fost să nu uităm că anul acesta se fac de asemenea 50 de ani de când George Lucas a înființat studioul LucasFilm Ltd., mai exact 10 decembrie 1971. Mulțumim R2-D2!

Ce vedem nou?

Anul acesta pe 4 mai începe pe Disney+ noul serial animat The Bad Batch. Cine sunt The Bad Batch? Hunter, Tech, Crosshair, Wrecker și Echo formează unitatea Clone Force 99, cel mai rău lot de clone pe care l-ai întâlnit prima oară în serialul The Clone Wars în ultimul sezon. Acest spin-off pentru The Clone Wars se află în cele mai bune mâini: Dave Filoni, Athena Portillo, Brad Rau și Jennifer Corbett sunt producătorii executivi. S-ar spune că primul episod va avea o durată specială de 70 minute, urmând ca episoadele normale să continue începând cu 7 mai. Un adevărat festin!

Alte proiecte Star Wars viitoare nu au date de lansare, dar privind la animații, recent Matt Lanter, actorul vocal al lui Anakin Skywalker (The Clone Wars și Rebels), a dezvăluit că este în lucru o altă animație la LucasFilm Animation pentru care a fost chemat. Oare, mă întreb, nu va face actorul un cameo și în The Bad Batch? Poate aflăm de Star Wars Day mai exact despre ce proiect este vorba.

The Mandalorian și-a încheiat sezonul 2 cu un teaser pentru The Book of Boba Fett care e plănuit pentru decembrie anul acesta. Temuera Morrison probabil este la filmări și înceastă clipă. Sezonul 3 al Mandalorianului nu are încă o dat fixată dar sperăm că va urma imediat după Boba. Vor fi gata oare să ne ofere un trailer marți?

Ne jucăm ceva nou?

Festivalul E3 unde se anunță cele mai multe jocuri noi va avea loc online între 12-15 iunie, însă sper că vom afla ceva de un joc video Star Wars mai curând de atât. Sunt deja curios de câte ori am menționat deja LEGO: Star Wars: The Skywalker Saga în cadrul Știrilor LEGO de când se tot amână și-l așteptăm. Cei de la TT Games vor să facă cel mai amplu joc LEGO de până acum, dându-ți posibilitatea de a te juca cu o selecție mai mare de 300 de personaje din întregul univers Star Wars. Nu uita că majoritatea seturilor LEGO Star Wars din ultimul an conțin câte un cod de conținut deblocabil pentru acest joc. Dragă TT Games, lucrați cât este nevoie la joc, ca să fie cel mai mare joc video LEGO și de ce nu cel mai mare joc Star Wars de până acum. Nu vă grăbiți, dar hai mai repede.

LucasFilm Games a fost reînființat la începutul anului, ceea ce înseamnă că în anii următori vom vedea jocuri Star Wars de o varietate mai largă acum că Electronic Arts nu mai au exclusivitate asupra licenței. Cred că sunteți de acord cu mine că un joc video pe baza aventurilor lui Din Djarin este un concept no-brainer. De ieri-altăieri circulă cu viteză un zvon credibil cum că un astfel de joc se află deja în dezvoltare.

Până la vești mai concrete vă recomand ediția remaster a lui Republic Commando care a ieșit luna asta pe PS4 și Nintendo Switch, un FPS tactic incredibil numai bun de jucat între episoadele de Bad Batch. Aspyr Media, maeștrii din spatele acestui remaster (precum și Star Wars Racer) au fost însărcinați acum cu gloriosul task să facă un remake la (țineți-vă bine!)… Knights of the Old Republic! Sunt atâtea jocuri Star Wars vechi care merită remake, dar KotoR are prioritate. Îl provoc pe George cu această ocazie să ne povestească de jocul său preferat Star Wars.

Ce mai, ne așteaptă un May the 4th plin, în care avem ce construi și ce vedea. Sperăm că și ce ne juca nou cât mai curând.

Ce-ai spus R2? Tre să ne grăbim la petrecere? Pâi și de ce nu ți-ai pus papionul? Hai că îți construiesc eu unul repede.

Forța fie cu voi dragi cititori, și mai ales – Spor la construit!

Lasă un răspuns