Magazin de pescuit LEGO Ideas 21310

Se poate spune fără teamă că anul 2017 a fost un an bun pentru LEGO Ideas. Un început promițător cu setul 21308 Adventure Time a fost urmat curând de către deja legendarul set 21309 NASA Apollo 11 Saturn V (despre care am mai scris într-un articol precedent aici), care a creat furori și căutări disperate, stocurile epuizându-se aproape imediat. Era cel mai mare set Ideas de până atunci însă LEGO avea planuri și mai mărețe. Următorul blockbuster s-a dovedit a fi 21310 Magazinul de Pescuit, care a spart din nou recordul de număr de piese pentru LEGO Ideas și a dovedit că această serie are un potențial imens. Acesta din urmă îl vom privi mai îndeaproape azi, așa că luați-vă mulineta, momeala și șapca de pescar și să pornim!

Neluând în seamă seturile de tip încăpere precum 21302 The Big Bang Theory, Magazinul de Pescuit este prima construcție de tip clădire din serie, ba chiar mai mult, este o clădire completă, cu exterior și interior finisat. Are exact aceeași amprentă la sol ca și clădirile modulare Creator Expert, fiind plasată e o placă de bază 32×32 bej care sugerează nisipul de la marginea mării la reflux. Din acest motiv se potrivește de minune în orașele LEGO unde clădirile modulare au ocupat deja străzile. Deși nu are conexiunile respectivelor clădiri pentru a fi atașat de ele, tematica setului sugerează oricum un amplasament la marginea orașului.

Magazinul este executat în stilul arhitectural Queen Anne în varianta sa americană de la sfârșitul secolului XIX. Vârsta de peste un veac a magazinului se resimte din aspectul său dărăpănat executat cu mult farmec. Acoperișul este un haos de plăci de lemn și metal bătute una peste cealaltă la întâmplare și smulse de vânt. În ciuda aspectului, întreaga structură este foarte robustă iar acoperișul poate fi îndepărtat ușor dintr-o singură mișcare. Dar să nu o luăm înainte cu interiorul încă, sunt prea multe detalii fantastice de văzut la exterior!

Animalele incluse în set merită și ele o trecere în revistă, deoarece fauna locală este reprezentată din belșug aici, cu nu mai puțin de 17 animale! Ele sunt sunt după cum urmează: 1 păianjen, 2 homari, 1 pisică, 2 crabi, 8 pești și 3 pescăruși. Aceștia din urmă merită o mențiune specială deoarece nu i-am mai văzut de la seria 10 a minifigurinelor colecționabile încoace. Piesa este identică cu cea de dinainte dar cu alt cod în inventarul LEGO, posibil din motive de producție. Ei sunt făcuți dintr-un plastic cauciucat și flexibil, deci pot da din aripi!

Minifigurinele sunt și ele de senzație, cu decorații rare, piese făcute prin injectare multicomponent și o grămadă de detalii. Fanul designer care a creat Magazinul de Pescuit mai are o grămadă de creații pe site-ul LEGO Ideas, toate în același stil plin de farmec. Dați o fugă până pe pagina lui acolo și votați și pentru celelalte clădiri ale lui și cine știe, poate ne trezim cu un întreg orășel de pescari! Spor la pescui-… pardon, spor la construit!

Am făcut și un video cu venerabilul set, care poate fi văzut mai jos. Astfel puteți explora toate cotloanele acestui model unic și plin de personalitate!

Lasă un răspuns