Lista Moșului: 15 seturi reduse cu 20%

Am avut o ședință cu Moș Crăciun și doi dintre elfii lui cei mai de seamă pe Zoom aseară. I-am povestit până târziu despre 15 dintre seturile pe care și le doresc cel mai mult copiii cuminți care vizitează Magazinele Certificate LEGO. El, cu ochelarii pe năsucul îmbujorat, cu lapte cald și prăjiturele alături, își consulta lista care se derula până undeva afară. Eu, cu cearcăne și cafeaua lângă laptopul cu excel-uri și statistici deschise până la refuz, descriam în amănunt dorințele copiilor. Ce să faci, treburile astea trebuie pregătite încă din noiembrie. Cei doi elfi își desenau sârguincios schițe pe măsură ce explicam detalii din seturile LEGO. Dacă îmi amintesc bine, semănau dubios de mult cu cei doi elfi din Calendarul de Craciun LEGO Friends. Nu mai știu sigur, toți seamănă între ei pe acolo. Cert este că am stat până spre dimineață, fără întreruperi, nici măcar din cauza netului. Semnalul a fost excelent, aproape că simțeam mirosul de scorțișoară. Cred că au cel mai tare net în Laponia.  

Care ar fi, pe scurt, seturile discutate cu Moșul?

Nu am putea începe lista de Crăciun fără popularele trenulețe. Atât Trenul de călători de la City (cod 60197) cât și Trenul cu Aburi DUPLO (10874) sunt râvnite de copii de toate vârstele. Sistemele cu care sunt operate sunt intuitive și e relaxant să le vezi în funcțiune. Oricare din ele arată atât de bine mergând pe șine în jurul bradului împodobit. Trenul City are telecomandă dar poate fi controlat și din aplicația LEGO Powered Up pentru smarphone/tabletă. Ce e și mai tare este că poți refolosi motorașul și cutia de baterii (care funcționează ca hub) pentru a da viață și altor trenuri LEGO. Trenul DUPLO, dedicat celor care abia fac cunoștință cu LEGO, este și mai simplu de jucat cu el. Prichindelul nu trebuie decât să-l împingă ușor înainte sau înapoi și de acolo știe să meargă singur. Cel mai încântor aspect al setului e conferit de cărămizile colorate care se pun pe șine. Ele acționează senzorul de culoare al locomotivei, iar în funcție de culoare aceasta se va opri, va claxona, se va realimenta, își va aprinde farurile sau își va inversa direcția.

Băieții și fetele de 2 ani sau mai mult își pot găsi o groază de activități în Casa Jocurilor (10929). Căsuța aceasta unică, plină de culori vesele și pastelate, cuprinde toate camerele unei case populate de 5 figurine. Orice copilaș visează să găsească o căsuță așa mare lângă brad. Un astfel de set îl familiarizează pe copil cu multe concepte legate de casă și familie, jucându-se alături de părinți.

Mario, vedeta LEGO de anul acesta nu ratează petrecerea de Crăciun. Această jucărie LEGO inedită a făcut senzație printre copiii care adoră figurinele interactive dar și printre părinții acestora care își amintesc cu nostalgie de faimoasele jocuri Nintendo – care nu încetează să se lanseze în versiuni care mai de care mai inventive. Setul de bază (71360) este un must-have de la care începe întreaga aventură a lui Mario în care strânge monede și învinge inamici, până la provocarea finală din Castelul lui Bowser (71369). În spiritul jocurilor video, seria aceasta este strâns legată de aplicația LEGO Super Mario care oferă instrucțiuni și idei pentru toate seturile, insă după ce termini de construit te poți juca cu figurina vorbitoare Mario în nivelurile construite și fără aplicație. Pentru părinții nostalgici avem și inegalabila consolă NES.

animale LEGO Friends

Fetițele care ar salva sau adopta, dacă se poate, orice animăluț întâlnit în cale, au în capul listei Baza de salvare din junglă (41424) în primul rând pentru elefanții adorabili incluși în set dar și pentru construcția unică a bazei în sine, care este dotată cu o tonă de accesorii care să le ajute pe fete să salveze animalele. Fetele care se gândesc mai degrabă la distracție au pus ochii pe uriașul Parc acvatic de distractiv (41430) care nu are un singur topogan ci trei! Acest set mare le ține pe fete mult timp ocupate cu construcția și apoi cu joaca fiindcă își pot duce toate minipăpușile din colecție să se răsfețe la soare. O altă recompensă mare pentru fetele cuminți care își ajută întotdeauna prietenele e Autobuzul prieteniei (41395), un vehicul excelent pentru a transporta minipăpușile cu accesoriile acestora dintr-o locație în alta, ideal pentru jocuri de rol cu prietenele. Pe lângă toate activitățile incluse în acest vehicul compact se ascunde și o piscină și nu lipsește topoganul.

Orice oraș LEGO trebuie să cuprindă o Secție de poliție (60246) care să confere siguranță și încredere populației de minifigurine LEGO. Un set esențial pentru fanii serialului LEGO City Adventures (mai nou și pe Netflix la noi), secția de poliție este detaliată și include vehicule folosite de polițiști și în realitate – cu tot cu o piesă cu lumini și sunete pentru sirenă. Construcția oferă numeroase scenarii posibile și datorită celulei care explodează. Băieții puși pe fapte bune își doresc și Transportorul elicopterului de poliție (60244), pentru urmăririle pline de acțiune care necesită intervenția rapidă a elicopterului, mai ales că acesta are și un lansator cu bandă zimțată care îl face să zboare pe bune.

Copiii care au fost curajoși anul acesta primesc setul Ninjago Temnițele Vrăjitorului Craniu (71722). Este un set LEGO care în același timp este și board game. De fapt este cel mai mare dintre cele 4 seturi cu Vrăjitorul Craniu care pot fi îmbinate laolaltă pentru a crea un board game mai mare. Regulile de joc sunt simple și îndeajuns de flexibile cât să le permită copiilor creativi să-și facă propriile reguli de fiecare dată când se strâng în jurul construcției pentru a juca. Când afară este prea urât, setul acesta umple cel mai bine timpul.

Jucătorii de Minecraft nu-și pot dori altceva mai mult decât Raidul Illager (21160) deoarece conține un Ravager cu funcție de mușcat pe lângă prietenoșii săteni ai deșertului și prădătorii Illager. Dacă te întrebai unde e Kai la setul anterior prezentat, iată-l: îi salvează pe săteni strecurându-se în jocul Minecraft ca minifigurină unică.

Anul acesta printre copiii mai mari se află la egalitate 3 mașini preferate. Fan sau nu al seriei Fast & Furious, trebuie să recunoști că Dom’s Dogde Charger (42111) arată incredibil. Bazat pe modelul RT din anii 1970, setul are toate detaliile autentice și funcțiile de la care te-ai aștepta într-un set Technic. Pentru doritorii de bolizi motorizați, alegerea ideală este Mașina teleghidată Top Gear (42109). Echipată cu tot ce-i trebuie, nu mai ai nevoie decât de baterii și de aplicația Control+ care are un modul special pentru acest set. Copiii între 9 și 99 de ani au fost fascinați de ușurința cu care își schimbă vitezele și virează această mașină. Colecționarii adoră mai degrabă simpaticul Fiat 500 (10271) de la Creator Expert. Una dintre cele mai relaxante construcții pentru pasionații de mașini și excursii în Italia, Fiat-ul are 24 cm lungime de amănunte șarmante – inclusiv o valiză de călătorii și o pictură pe șevalet care ilustrează mașina în fața Colosseumului.

masina LEGO Technic 42109

În timp ce îmi luam la revedere de la Moș și stabileam data ședinței de anul viitor, speram că s-a prins că și eu îmi doresc una dintre aceste mașini superbe. Moșul a dat deja comanda la elfi, dar tu te-ai pregătit pentru Crăciun?

Așteptarea cadourilor de Crăciun poate fi grea. Cea mai eficientă metodă de-al aștepta pe Moșul este construirea unui Calendar de Crăciun care luna aceasta beneficiază de un discount de 20%.

Dacă cauți ceva specific Crăciunului de oferit în dar (chiar și ție), cel mai nou set din colecția Creator Expert care se potrivește în Satul de Crăciun este Căsuța Elfilor (10275). Atrage privirile lângă orice decorațiune de Crăciun ai avea în casă pentru că este atât de frumos colorată.

Nu uitați că puteți strânge și folosi puncte VIP la orice achiziție atât în magazin cât și online. Dacă nu te-ai înscris încă în programul nostru de loialitate VIP găsești aici formularul de înrolare în Clubul VIP.

Spor la construit!

Acest articol are un comentariu

  1. Ada

    Ce elf simpatic!

Lasă un răspuns