LEGO Technic 42078 Mack Anthem

Câinele mic și camionul mare

 

În 1916, compania Mack Trucks au pus la dispoziția guvernului american 4500 de camioane Mack AC, dintre care aproape jumătate au ajuns și în Marea Britanie, ajungând să fie foarte apreciate de către armatele aliaților. Asocierea cu câinele bulldog nu a întârziat să apară. Rasa este puternică și loială, iar fiabilitatea modelului AC precum și forma capotei au făcut în mintea soldaților conexiunea care a dus la porecla mașinii: Mack „Bulldog”.

Cățelul a apărut prima dată pe mașini în 1921, ca emblemă pe lateralul mașinilor. În 1932, inginerul-șef al companiei Mack, Alfred F. Masury, a creat statueta Bulldogului care avea să devină ornamentul de capotă.

ornament Mack

Aproape toate vehiculele Mack din acel moment încolo au purtat acest simbol undeva, iar în ziua de astăzi Mack a ajuns să îmbrace diverse costume făcute special de către fani pentru fani:

simbol Mack

 

Bulldogul Mack nu a ezitat nici să își schimbe funcția, ceea ce stă drept mărturie pentru principiile companiei Mack, care pune utilitatea deasupra oricărui alt factor. Rolul său de-a lungul anilor s-a modificat și el, de la capac pentru radiator la mâner pentru a deschide capota sau suport pentru mână. Mereu de încredere!

 

Bulldogul Mack apare în premieră în universul LEGO anul acesta în setul 42078 Mack Anthem, un camion LEGO Technic absolut imens și bine făcut, care vă va da un munte de ore de joacă. Câinele Mack apare ca o piesă exclusivă pentru acest set, cel puțin până la apariția unui alt vehicul Mack în viitor, dacă se va mai întâmpla vreodată. Acest lucru e posibil deoarece Mack aparține de AB Volvo, iar colaborarea LEGO cu Volvo este una care ne-a dat deja niște seturi extraordinare (printre care și 42081, puternicul încărcător ZEUX). În orice caz, bulldogul Mack a existat aproape de când a existat și compania, și nu va dispărea nicăieri. Ne dorim foarte mult să îl mai vedem și în viitor!

 

Daca vreți mai multe detalii despre fantasticul set 42078 Mack Anthem, găsiți un video detaliat mai jos, precum și un speebuild aici. Nu uitați că acest set are prețul redus cu 25% în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, deci e momentul cel mai bun pentru a îl descoperi cu toate detaliile sale minunate.

Spor la construit!

VIDEO LEGO Technic Mack Anthem 42078

Lasă un răspuns