LEGO Star Wars Kessel Run Millennium Falcon 75212

Acum că v-am împuiat capul cu Millennium Falcon, desertul va fi… tot Millennium Falcon! Promit ca e ultimul pentru o vreme, dar am mai promis că vorbim și despre varianta Kessel Run, și am făcut și un video (disponibil mai jos) despre el.

Kessel Run Millennium Falcon e doar cea mai recentă dintre multele schimbări dramatice care au avut loc în universul Star Wars în ultimii ani. Deși mereu apar voci care atacă astfel de întâmplări, progresul e un lucru bun iar stagnarea nu ajută nimănui. Să ne bucurăm deci că pentru prima oară în istoria de peste 40 de ani a unei galaxii îndepărtate, avem ocazia de a vedea o nouă față a unei nave atât de celebre! Ba mai mult de atât, ce vedem noi acum e de fapt aspectul original al Falcon-ului, modul în care ar fi trebuit el să arate dacă nu ar fi căzut în mâinile atâtor căpitani cu hobby-ul de a modifica și schimba tot ce găsesc sub capotă.

Capsula de evadare explică în sfârșit forma ciudată a mandibulelor (inspirată aparent din momentul în care George Lucas a văzut un hamburger cu o mușcătură luată din el), și spațiul aparent nefinisat care se arată între ele. Deși multe nave Star Wars sunt de un gri sobru și industrial, acum aflăm că Millennium Falcon purta o „haină” elegantă albă cu albastru, și că interiorul său era mult mai luxos decât l-am știut noi până acum! Acest lucru conferă un anumit aer de melancolie Falcon-ului clasic, și face imaginația să zburde în încercarea de a ne închipui oare prin câte peripeții a trecut venerabilul marfar încât să ajungă atât de dărăpănat.

Odată cu apariția filmului Solo: A Star Wars Story vom afla și dacă personalitatea navei a fost aceeași de la bun început sau nu. Millennium Falcon era foarte imprevizibil și pilotul nu putea ști niciodată dacă condensatorul de putere, acceleratorul superluminic, pompa de ioni sau cine știe care altă componentă critică se decide să își ia o scurtă vacanță, lăsându-și echipajul naufragiat în spațiu sau atomizat și împrăștiat de-a lungul unui întreg sistem de planete! Dar și când pofta de goană îl apuca, nici o navă din univers nu putea egala Millennium Falcon-ul ca viteză! Nici cele mai ușoare și mai manevrabile interceptoare imperiale nu au reușit vreodată să se apropie de capabilitățile marfarului Corellian!

Iată-ne așadar față în față cu originalul, Falcon-ul care avea să devină legendă, dar nu încă! Acum avem cu toții șansa să creăm legenda „Șoimului” de la zero, să retrăim sau să rescriem una dintre cele mai frumoase și mai longevive povești din universul Star Wars! Forța să fie cu voi, și spor la construit!

Share să afle și prietenii tăi!

Lasă un răspuns