LEGO Pirați: Răzbunarea!

SalutAARRRRRRRRRe fani LEGO! Ce an minunat pentru LEGO este acesta! Nu sunt sarcastic, în ciuda tuturor pățaniilor prin care am trecut cu toții, LEGO pare că este mai aventuros ca niciodată, oferind anul acesta multe game și seturi îndrăznețe. Pe lângă asta, se pare că au început să plece urechea către unii dintre fani și așa ne-am trezit anul acesta cu două seturi fantastice cu pirați! Despre unul dintre ele vă voi povesti astăzi în timp ce îl construiesc, așa puneți-vă comozi și lecturați mai departe despre setul 31109 Corabie cu Pirați de la LEGO Creator 3-in-1. Pentru cei care îl construiesc, vă recomand cu căldură coloana sonoră cu cântece marinărești din Assassin’s Creed: Black Flag pentru a crea atmosfera perfectă de construit pirați LEGO.

corabie de pirati LEGO Creator 31109

Se pare că LEGO se simt foarte generoși anul acesta pentru că mai nou toate seturile pe care le-am deschis au conținut acest pliant care oferă o intrare gratuită pentru un copil atunci când cumperi un bilet de adult (pentru termenii și condițiile exacte vă rugăm să vizitați LEGOLAND.com/LEGOinsert).

tichet LEGOLAND

Primul lucru mai… ciudățel pe care l-am observat in set este faptul că cele trei variante de construcție sunt grupate în două volume de instrucțiuni. Poate e pentru economie de hârtie, ceea ce mă bucură.

instructiuni LEGO 31109

Din 9 pungi în total prima este cea care conține toate minifigurinele și construcțiile mici, inclusiv unul dintre cei mai simpatici rechini LEGO pe care i-am văzut vreodată!

minifigurine pirati 31109

Din punga 2 construim secțiunea centrală a navei, care este deschisă spre exterior, nu are o punte deasupra. În acest sens seamănă mai mult cu corăbiile LEGO mai vechi, spre deosebire de sora ei mai mare din setul 21322 Pirații din Golful Barracuda, care are cala închisă. Puteți observa aici și plăcile jumper pe care se pot pune tunurile.

sectiune centrala corabie LEGO

Trecem apoi la secțiunea pupa, unde babordul și tribordul sunt distinse prin roșu respectiv verde pentru a face construcția mai ușoară de înțeles. Același lucru se repetă și la prova, iar la final cele trei secțiuni principale se prind împreună cu pini și sunt prinse temeinic cu niște piese în plus.

constructie corabie LEGO
construire corabie LEGO
nava LEGO
constructie corabie LEGO pirati

Urmează castelul prova, în care se găsește cabina căpitanului. Este cea mai ornată secțiune din toată construcția și, în ciuda faptului că seturile Creator 3-în-1 utilizează piese cât mai nespecializate din motive evidente, arată excelent și e la același nivel estetic cu alte corăbii LEGO.

cabina capitanului de pirati

Interiorul cabinei este mobilat cu o masă și un scaun, iar pereții laterali se pot deschide pentru a accesa interiorul.

cabina capitanului

Puntea prova se atașează cu balamale, ceea ce înseamnă că și ea poate fi ridicată pentru acces la interior. Nu vă speriați dacă puntea nu se așază perfect orizontal, așa trebuie să fie.

punte corabie pirati

Următoarea construcție este probabil partea mea preferată și nu știu cum să spun altfel decât că m-a înduioșat! E așa de simplă și de creativă! Un craniu pirateresc făcut dintr-o simplă placă 1×2 cu bară și un petec peste ochi cu o placă netedă 1×1 rotunjită la două colțuri. Un exemplu bun de NPU (Nice Parts Usage).

steag pirati LEGO

Treptele spre puntea prova se asamblează într-un mod neobișnuit, aproape că încerci să le bagi într-un spațiu gata construit care nu acceptă alte piese, dar funcționează din cauza înălțimii puțin puțin puțin mai mici a pantei 1×1 maro față de cât ar fi în mod normal o înălțime de 2 plăci.

trepte punte

Castelul pupa urmează acum, mult mai rapid și mai simplu, după care începe munca la catarge.

pupa

Aici vă recomand să fiți rebeli ca niște pirați pe cinste și să nu construiți așa cum vor instrucțiunile! Ele vă îndrumă să asamblați catargul bucată cu bucată pornind cu o secțiune gata atașată la corabie. Mie mi se pare mult mai satisfăcător să asamblezi catargul complet separat și după aceea să îl inserezi cu totul când e gata!

instructiuni LEGO 31109
catarg corabie pirati

Tachelajul este foarte simplu, folosind piese lungi și flexibile. Designerul LEGO evident că a fost atât de profesionist încât acestea sunt întinse exact cât trebuie pentru a ține catargul drept fără a crea prea multă tensiune.

tachelaj corabie LEGO

Velele sunt probabil lucrul care va crea cele mai multe păreri contradictorii. Sunt făcute din piese solide, nu material textil. Personal pe mine nu mă deranjează acest lucru, mi se par formate foarte frumos, cum se umflă în partea de jos mai ales. Vela trinchetului poartă fiorosul semn al piraților construit din piese, ceea ce face această secțiune să fie mai interesantă vizual.

vele corabie lego

Urmează probabil cea mai importantă parte a întregii construcții, și e doar o piesă! Emblematica scândură pe care pui prizonierii să pășească peste bord este un lucru pe cât de simplu pe atât de amuzant și de bun pentru joacă! Calcă scândura, câine de uscat!!! ARRRRRRR!!!

detaliu corabie pirati lego

Vinciul ancorei urmează, iar și aici puteți personaliza construcția, trecând ancora și lanțul pe la tribord sau babord. Dacă aveți piesele necesare acasă puteți chiar pune ancore pe ambele părți!

vinciul corabiei

Ultima parte a construcției este figura de galion, care seamănă suspect de mult cu Ariel Mica Sirenă! Aceasta se prinde frumos sub bompres, după care construcția e gata!!!

figura de galion
galion

Iar acum, pentru că sigur sunteți curioși, iată corabia pe lângă alte vase asemănătoare, inclusiv sora mai mare, Black Seas Barracuda!

corabii LEGO
trei corabii LEGO
corabii LEGO pirati

Vă mulțumesc că mi-ați fost alături în acest voiaj plin de aventură pe mările de plastic, setul 31109 Corabie cu Pirați de la LEGO Creator 3-în-1 îl găsiți aici și în Magazinele Certificate LEGO. Ne vedem pe apă, spor la construit!

Acest articol are un comentariu

  1. andreea rancea

    Fain. Eu folosesc contul mamei, al meu nu e valabil. Vă urmăresc de 2 ani și nu prea știu să folosesc YouTube așa că nu am lăsat comentarii la videoclipuri. Eu sunt Ioan😁😘

Lasă un răspuns