Apărătorul căilor nebătute, LEGO Land Rover Defender!

Mai știți cum se chinuia compania Xerox să convingă întreaga populație a planetei să nu folosească cuvântul xerox ca pe un verb, fiindcă astfel sunt în pericol să își piardă copyright-ul asupra cuvântului? Sunt puține companii pe lumea asta care ajung, printr-un caz de metonimie ciudată, să simbolizeze tipul lor de produs la modul general în lume. Deși în cazul mașinilor de teren exemplul perfect este Jeep, mă voi folosi totuși de această tranziție stângace să vă vorbesc despre Land Rover,  pentru că nu mă pricep la mașini și mă descurc cum pot 🙂

noul Land Rover Defender

Land Rover produce faimoasa mașină de teren Defender încă din anii ‘80, iar de atunci designul lor exterior nu s-a schimbat dramatic, în ciuda multiplelor variante de motorizare disponibile de-a lungul anilor. Anul acesta vedem primul design nou al trainicului Defender de la ‘83 încoace, un moment important în lumea automobilelor, de la care cei de la LEGO nu putea lipsi!

LEGO noul Land Rover Defender

Noul set LEGO Technic 42110 Land Rover Defender reprezintă și el un apogeu tehnologic prin construcția sa care îmbină două cutii de viteze într-o singură unitate, rezultând astfel cel mai avansat sistem schimbător făcut de către LEGO până acum. Chiar în cabina setului construit veți găsi o manetă pentru Drive-Neutru-Marșarier, o manetă pentru raport înalt sau scăzut de transmisie, precum și un comutator pentru schimbarea propriu-zisă a vitezelor. Rezultatul se vede sub capotă, la viteza cu care se mișcă pistoanele motorului, asta dacă nu intenționați să îl motorizați cu tot cu cutia de viteze (o muncă grea dar posibilă după părerea mea), pentru a vedea diferențele în mișcare.

Știu că sună ciudat, dar suspensia e probabil cea mai distractivă parte a mașinii. E atât de săltăreață! Și dacă tot suntem în zona roților, trebuiesc menționate piesele noi care alcătuiesc aripa roții și jantele (cele din urmă permit acum un sistem de direcție mult mai autentic deoarece au punctul de pivot aproape fix în centrul volumetric al roții).

Land Rover Defender LEGO

42110 Land Rover Defender e și un model arătos! Am vorbit într-un articol anterior aici despre sindromul Star Wars, și felul în care mi-a influențat percepția vizavi de navele din filme. Ei bine și aici se pare că trec prin același lucru, pentru că liniile mai drepte și formele mai pătrățoase ale mașinii de teren LEGO parcă seamănă cu vechiul Defender mai mult decât mașina reală! Poate mai mult decât atât, spre fericirea fanilor LEGO Technic, în sfârșit au la dispoziție un inventar decent de piese Technic în nuanța verde măsliniu!

LEGO Land Rover Defender

Sunt mult lucruri care să îți placă la noul 42110 Land Rover Defender de la LEGO Technic: e o mașină de teren LEGO 4×4 cu o suspensie divină, o cutie de viteze care te va lăsa mască, plus funcțiile clasice pe care le aștepți de la un set LEGO Technic cu peste 2500 de piese. Fanii motorizărilor au acum în față o provocare absolut excelentă, mai ales cei care au pus mâna pe setul 42099 sau 42100 și au astfel la dispoziție componentele noului sistem de motorizare cu Control+.

Setul LEGO Technic 42110 Land Rover Defender vă așteaptă nerăbdător pe rafturile Magazinelor Certificate LEGO și online aici. Vă așteaptă o construcție pe care nu o veți uita prea curând! Spor la construit!

Share să afle și prietenii tăi!

Acest articol are un comentariu

  1. sunt un pepene

    e frumos tare setul! nu prea imi plac masinile astea moderne, deci sunt de acord ca e bine ca seamana putin cu vechiul model de defender. abia astept un monster truck urias sau ceva asemanator de la technic!

Lasă un răspuns