LEGO Avengers Endgame

LEGO Avengers Endgame

Iată-ne ajunși la final. După nu știu câți ani (deja le-am pierdut șirul), colosul cinematografic al celor de la Marvel a ajuns la destinație. Evident, nu se oprește aici, căci povestea continuă cu personajele rămase, dar nu pot să nu mă simt ca și cum am asistat la sfârșitul unei ere. Nu știu dacă sunt pesimist în legătură cu filmele viitoare (Far From Home arată promițător și abia aștept Dr. Strange 2 și Guardians of the Galaxy Vol. 3), dar am impresia că era de aur s-a încheiat. Poate mă înșel, nu ar fi prima dată când Marvel reușește să reîmpospăteze ceva ce părea pe moarte (da, la tine mă uit, Thor 2!). Dar să nu ne gândim la trecut ci la prezent, iar asta înseamnă seturi LEGO Avengers: Endgame!

În caz că nu v-ați dat seama până acum, acest articol va conține spoilere. În data de 6 mai, frații Russo au ridicat oficial embargoul de spoilere pentru film, așa că citiți mai departe pe riscul vostru!

Cinci seturi au fost lansate pentru Avengers: Endgame, șiiiii… ei bine se vede că au apărut în perioada de dinainte de film pentru că sunt făcute special pentru a dezvălui cât mai puțin din el. Dacă e să fiu sincer, unul, maxim două dintre seturi au vreo legătură directă cu filmul. Vina aici nu cred că e de partea celor de la LEGO pentru că și ei probabil au primit de la studiourile Marvel o listă imensă plină de restricții, limitări și alte astfel de reguli legate de ce se poate arăta și ce nu se poate arăta în seturi. Dar hai totuși să vedem cu ce avem de-a face:

76123 – Captain America, Atacul Outriderilor

Să o zicem direct din start: motocicleta lui Captain America nu apare în Endgame. Este un vehicul inventat, dar unul foarte distractiv cu toate astea. Nu am mai revăzut întregul univers cinematic Marvel de ceva vreme (cu excepția lui Infinity War pe care l-am vazut de vreo 5 ori în ultimele două luni), dar țin minte că Steve Rogers folosea o motocicletă nu doar în prima lui apariție pe ecran ci și în câteva scene minore pe parcurs. Motocicleta e deci asociată cumva cu imaginea sa, și astfel nu e imposibil de imaginat că încă o mai are pe undeva și că a primit și niște îmbunătățiri de-a lungul timpului, cum ar fi lansatoarele de discuri și de flăcări. Cât despre Outrideri, aceștia apar și spre finalul filmului Endgame din nou deci se potrivesc aici perfect.

76124 – War Machine Buster

După succesul seturilor cu Hulkbuster a venit rândul lui War Machine să îmbrace o armură colosală! Apare în film? Da… oarecum… în sensul că într-adevăr Rhodey îmbracă o armură mai voluminoasă decât înainte, în special în zona umerilor și gâtului, dar nu se apropie de proporțiile gigantice ale Hulkbuster-ului. Ceea ce nu e neapărat rău! Cred că aici LEGO au ales să meargă mai degrabă pe ce le-ar place copiilor să vadă decât pe ceea ce vrea Marvel. Chiar și eu m-am gandit de câteva ori cum ar arăta War Machine într-o armură anti-Hulk iar acum am răspunsul!

La capitolul armament, setul își merită numele de War Machine pentru că e echipat să tragă cu nu mai puțin de 9 proiectile fără a reîncărca nimic! Ant-Man e inclus și el (cu o cască nouă) deși în film cei doi eroi lucrează în echipe separate pentru a recupera Pietrele Infinitului. Doi Outrideri completează setul, numai bine ca să le bage bețe-n roate!

76125 – Iron Man – Sala Armurilor

Deși nu apare în Endgame, Sala Armurilor e probabil setul cel mai așteptat din această serie. Cu o colecție absolut extraordinară de minifigurine exclusive, acest set merită luat numai pentru cele 4 armuri super detaliate. Nu pot să supraestimez cât de bine arată, așa că vă voi lăsa să vedeți singuri în acest video:

76126 – Avengers Quinjet

Eu am o problemă cu Quinjetul! Nu înțeleg cum o aeronavă creată și folosită doar pentru transport atmosferic pe Terra a reușit să ajungă până pe planeta Sakaar atunci când Hulk a fugit cu ea! În Captain Marvel vedem un prototip de Quinjet care este modificat cu tehnologie extraterestră pentru a funcționa și în spațiu, poate SHIELD au preluat tehnologia asta și au inclus-o cu șiretenie în toate modelele ulterioare? Nu știu, sincer nu contează așa de mult explicația atunci când rezultatul călătoriei e filmul Thor: Ragnarok. Dar să revenim la Quinjet, aflat acuma la a patra iterație LEGO (cinci dacă se pune și nava prototip din setul 76127 cu Captain Marvel). Acest model nou pare să fie cel mai mare dintre ele, deși e greu să le compari pentru că unele au anvergură mai mare dar lungime/înălțime mai mică. Cel mai mult îmi place aici designul pentru botul aeronavei și faptul că include doi Chitauri pe care nu i-am mai văzut de ani de zile. Aceștia apar în Endgame… oarecum… în sensul că apar în secvențele în care eroii se întorc în trecut la evenimentele din 2012. Oricum, arată excelent!

76131 – Bătălia de la sediul Avengers

Singurul set despre care pot spune că apare 100% în Endgame, sediul Avengers omite toate detaliile care ar fi putut da de gol povesta filmului, ca de exemplu aparatul de călătorit prin tărâmul cuantic sau mânușa creată de Stark (Tony, te iubim 3000!). Thanos apare la sediul Avengers însă nu înainte de a îl îngropa complet sub un baraj nemilos de artilerie, deci setul urmează oarecum firul poveștii, iar de data asta e foarte potrivit să îl avem pe Thanos în armură. Hulk apare și el în acest set, împreună cu armura Mk 85 a lui Iron Man (numai bună de adăugat la Sala Armurilor, eh?), precum și Nebula și Captain Marvel, și un biet Outrider care probabil că va mânca asfaltul destul de repede împotriva atâtor eroi.

Pentru mine acest val de seturi Avengers: Endgame este o dovadă a încăpățânării și ambiției designerilor LEGO de a crea seturi interesante chiar și atunci când conducerea le impune restricții ridicole asupra subiectului. Creativitatea înflorește atunci când se impun limite, atunci e momentul când dibăcia și inventivitatea trebuie să strălucească! Sunt sigur că dacă va apărea un nou val de seturi inspirate din Endgame de data asta vor fi mult mai în conformitate cu filmul, dar până atunci să apreciem munca depusă de cei care creează aceste jucării LEGO pentru bucuria noastră!

Toate seturile LEGO Avengers: Endgame sunt disponibile aici! Sunt curios ce părere aveți despre acest val de seturi și dacă aveți vreun set preferat, lăsați-ne o părere în commenturi, și până data viitoare #Spor la construit!

Lasă un răspuns