La drum cu noul LEGO Porsche 911

Salutare, fani LEGO! Mare mare bucurie, a sosit un nou model colecționabil din seria de mașini clasice LEGO, fostele Creator Expert, și e o frumusețe!!! Mai mult decât atât, este un model 2-în-1, ceea ce înseamnă ca poți alege să construiești fie performantul Porsche 911 Turbo fie elegantul Porsche 911 Targa folosind piesele din set (nu se pot construi simultan ambele, foarte important de clarificat!).

În acest articol vă ofer nu doar niște bucățele interesante de istorie legate de modelele din care se inspiră acest set LEGO 10295 ci voi și pipera prin articol niște poze cu piese și printuri noi care se găsesc în set! Mai mult decât atât, la finalul acestui articol vă așteaptă un video în care puteți vedea toate detaliile noului LEGO Porsche 911.

Modelul Porsche 911 a fost lansat în  1963 la Frankfurt Motor Show. În 1973 a fost lansat modelul Turbo, însă deja din 1965 Porsche recunoscuse nevoie pentru o mașină mai sigură și lansase Modelul 911 Targa, cu bara sa emblematică de protecție aflată în spatele șoferului. Numele de Targa vine de la cursa Targa Florio din Sicilia, unde Porsche făcea furori încă din anii ‘50.

PIESĂ NOUĂ

LEGO Porsche 911

După cum veți observa și la mașina adevărată și la varianta LEGO, scaunele din spate sunt foarte mici. Din acest motiv Porsche 911 a fost desemnat ca un model cu scaune 2+2, nu 4. Mai mult decât atât, indicele 911 a apărut ca urmare a unui conflict de trademark cu un alt producător auto. Inițial trebuia să fie Porsche 901, însă altcineva (și cred că știu cine, o marcă ce noi o mai poreclim în glumă Pe-Jos) avea deja dreptul exclusiv de utilizarea schemei cifră-zero-cifră în denumirile mașinilor.

PRINT NOU!

LEGO Porsche 911

Mașinile Porsche 911 sunt fabricate exclusiv în fabrica Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen în Germania. Primul 911 Turbo a fost făcut cadou surorii lui Ferry Porsche, Louise Piëch în 1974.

PIESĂ NOUĂ!

LEGO Porsche 911

Unul dintre numele luate în considerare pentru modelul care avea să devină Targa a fost Flori, presupun că tot legat de cursa menționată mai sus. Faptul că numele Targa înseamnă scut (ceea ce ne aduce aminte de sigla Porsche) a fost observat doar mai târziu, foarte asemănător cu felul în care numele LEGO înseamnă ”asamblez” în latină, fapt observat, la fel, mult mai târziu.

PIESĂ NOUĂ!

LEGO Porsche 911

Așa cum am promis, aici vă așteaptă un video cu noul model LEGO Porsche 911 (10295). Ne auzim la următorul articol, spor la construit!

Lasă un răspuns