+40 759 025 788

Unde se găsesc instrucțiuni LEGO?

Hai să fim sinceri, nu toată lumea își arhivează cu sfințenie toate instrucțiunile de construcție, pe categorii, într-un loc special desemnat.

Alții au prea mult timp liber…

Nu este deci o raritate să pierzi câte o cărticică sau chiar un ditamai catastiful de instrucțiuni de Millennium Falcon (deși habar n-am cum poți pierde o carte ce pare să cântărească 5 kg). În alte cazuri, poate ești un adult (sau ”tot copil dar cu împrumuturi la bancă” cum se mai zice) și tocmai ți-ai găsit cutia sacră cu piesele LEGO din copilărie. Ai vrea să mai ții în mână odată jucăriile LEGO construite frumos înainte să le dai altcuiva sau să le donezi. Dar instrucțiunile s-au pierdut de mult! Ce te faci?

Nu e panică, man! Suntem aici să te ajutăm! Mai jos îți prezentăm câteva modalități pentru a-ți regăsi instrucțiunile pierdute.

Online – Instrucțiuni LEGO în format PDF

Online poți găsi instrucțiuni în două moduri majore, folosind site-ul oficial LEGO, sau folosind cel mai tare site pentru indexarea tuturor seturilor și pieselor LEGO care au existat vreodată – Brickset!

1. LEGO.com

Pe site-ul oficial LEGO poți găsi secțiunea de instrucțiuni mergând joooooooos jos de tot în capătul paginii, și dând click pe secțiunea Find Building Instructions (sau, mai simplu, dai click aici și ajungi direct pagina respectivă).

Se deschide o pagină în care poți căuta după codul setului sau categoria și anul. Desigur cel mai simplu e sa ai codul setului direct.

Eu am folosit un cod al unui set pe care l-am vrut când eram mic pentru că și prietenul meu Răzvan îl avea și eram mega ciudos. Nu mă judecați.

De aici doar dați click pe Download PDF și gata!

2. Brickset.com

Pe Brickset e ceva mai directă treaba. În dreapta sus a paginii poți scrie direct codul setului și merge pe pagina acestuia. Eu am ales setul pe care mi l-am dorit cel mai mult când eram mic. Nu, nu pentru că îl avea Răzvan 😀

Sub imaginea setului este butonul Instructions.

Acesta va deschide dedesubt toate instrucțiunile disponibile (în cazul de față doar un exemplar de pdf) dar și posibile surse alternative de instrucțiuni. E bine că le oferă și pe acestea, dar de obicei dacă nu e pe Brickset rareori va fi altundeva, în special la seturile moderne.

De aici din noi click pe pdf și ești gata!

Fizic pe Brickdepot.ro – Instrucțiuni LEGO tipărite

Ei, dar ce, noi să nu avem? Pe site-ul nostru vei găsi instrucțiuni fizice de vânzare. Acestea sunt exemplare rămase de la seturile construite pentru magazine sau pentru canalul nostru de YouTube. Nu vom avea toate instrucțiunile care au existat vreodată, dar nu strică să cauți dacă chiar îți dorești sa mai ai în mână paginile frumoase pline de piese. Tot ce trebuie să faci e să intri la noi pe site la secțiunea Piese.

După care să mergi în jos la secțiunea Instrucțiuni de asamblare.

Acolo vei găsi toate instrucțiunile pa care le avem în momentul de față pe stoc. Revino periodic pentru a descoperi dacă a apărut ceva nou!

Desigur instrucțiuni tipărite se pot găsi de cumpărat și pe bricklink.com iar inventarul lor este probabil cel mai mare și mai complet, însă livrările pot dura în funcție de țara din care sunt trimise, uneori chiar săptămâni întregi. Noi îți trimitem de obicei în 1-2 zile lucrătoare (mai multe detalii poți găsi pe pagina Livrare.

În aplicația LEGO Life – Instrucțiuni LEGO 3D

Mai nou, LEGO oferă un nou sistem de instrucțiuni în 3D prin Instructions PLUS, disponibil în aplicația gratuită LEGO Life (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), unde poți roti și mări fiecare pas al construcției. Atenție însă, nu toate seturile au astfel de instrucțiuni generate!

Tu îți păstrezi instrucțiunile de construcție? Dacă da, cum? Pe categorii? Într-un singur turn monolitic care stă să se prăbușească peste minifigurinele din oraș? Sau preferi instrucțiunile digitale? Ne auzim în commenturi, spor la construit!

Share să afle și prietenii tăi!

Acest articol are un comentariu

  1. În general am mare grijă de instrucțiunile seturilor mele, dar câteva dintre ele s-au deteriorat. Le păstrez într-un biblioraft, în folii de plastic. Iar pe cele mai voluminoase le-am depozitat într-o cutie. Nu știam că la Brickdepot găsesc instrucțiuni tiparite, o să caut acolo, mulțumesc!

Lasă un răspuns

Închide meniul