Tot ce trebuie să știi despre noua gamă LEGO Hidden Side

BAU! Seturile LEGO Hidden Side au sosit, și or să te bage în sperieți! Dar nu te teme, doar pentru că sunt ele înspăimântătoare nu înseamnă că trebuie să ai emoții, pentru că ți-am pregătit un ghid de supraviețuire mai jos, care îți va da toate detaliile de care ai nevoie pentru a te bucura de experiența LEGO Hidden Side!

Seturile LEGO Hidden Side

– Ce sunt seturile LEGO Hidden Side?

Seturile LEGO Hidden Side sunt o serie nouă, recomandată pentru copiii cu vârsta începând de la 7 ani (deși unele sunt destul de complexe încât se recomandă de la 9 ani în sus) în care explorezi seturile LEGO fizice într-un mod nemaivăzut până acum, folosind o aplicație de Realitate Augmentată gratuită! Povestea are loc în orașul Newbury, unde doi tineri, Jack și Parker, ajutați de profesoara trăsnită J.B. încearcă să deslușească misterul care acoperă orașul și să salveze oamenii de fantomele care îi bântuie. Seturile includ clădiri, vehicule, bărci și o grămadă de transformări și surprize ascunse!

– Unde pot găsi seturile LEGO Hidden Side?

Seria întreagă de jucării LEGO Hidden Side se găsește în toate Magazinele Certificate LEGO din România și online pe brickdepot.ro urmând acest link.

– E obligatoriu să descarc aplicația pentru a mă juca cu seturile LEGO Hidden Side?

Nu este absolut deloc necesar să folosești aplicația LEGO Hidden Side pentru a te putea bucura de aceste seturi. Ele sunt făcute cu aceeași grijă și atenție la detaliu ca oricare alt set LEGO, au funcții care nu depind de aplicația pe telefon și conțin instrucțiuni tipărite în cutie pentru ca tu să te poți distra de minune cu ele indiferent că folosești telefonul sau nu!

Aplicația LEGO Hidden Side

– Ce este AR?

AR înseamnă Augmented Reality, adică Realitate Augmentată, și este  o experiență interactivă în care un mediu real este augmentat cu elemente create virtual de către un computer (sau în cazul nostru un telefon sau o tabletă). Tehnologia AR este diferită de cea VR (Virtual Reality – Realitate Virtuală) pentru că, cea din urmă înlocuiește complet ceea ce percepem noi ca fiind real cu un mediu virtual. AR îmbogățește realitatea, VR o ascunde complet.

– Unde găsesc aplicația LEGO Hidden Side?

Aplicația LEGO Hidden Side să găsește GRATUIT pe Apple Store sau pe Google Play:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lego.ar.hidden#xlink

Apple App Store: https://apps.apple.com/app/lego-hidden-side/id1450381018#xlink

– Care device-uri sunt compatibile cu aplicația LEGO?

De reținut faptul că aplicația LEGO Hidden Side funcționează numai pe anumite telefoane. Lista de device-uri compatibile se găsește aici: https://www.lego.com/devicecheck

– De ce nu îmi apare aplicația la rezultate atunci când o caut pe Apple Store sau Google Play?

Dacă nu îți apare aplicația atunci când cauți LEGO Hidden Side, înseamnă că dispozitivul de pe care cauți nu este compatibil deoarece nu este dotat cu tehnologie AR.

– Telefonul meu/tableta mea nu este pe lista de compatibilitate de mai sus. Înseamnă că nu pot folosi aplicația LEGO Hidden Side?

Nu neapărat! Lista și aplicația se actualizează mereu, așa că există o șansă ca ea să funcționeze chiar și pe dispozitivul tău. Încearcă!

– Cum funcționează aplicația LEGO Hidden Side?

Aplicația LEGO Hidden Side folosește realitatea augmentată pentru a scana seturile LEGO fizice și pentru a genera detalii și împrejurimi virtuale în jurul lor pe ecranul telefonului sau tabletei. Trebuie doar să aliniezi setul construit cu contururile de pe ecran și vânătoarea poate începe! Pe măsură ce completezi misiunile vei putea să îți perfecționezi echipamentul anti-fantomă și să descui noi abilități.

– Aplicația nu îmi detectează setul construit, ce pot face?

Este foarte important să te joci cu setul într-o încăpere bine luminată și pe o suprafață curată și lipsită de grafice complexe (cum ar fi o față de masă cu imprimeu de flori colorate de exemplu), pentru a ajuta camera dispozitivului tău să distingă setul de fundal.

– Pot să mă joc în aplicație fără să construiesc seturile?

Da poți! Aplicația LEGO Hidden Side are două moduri de joc: Vânător și Fantomă. În modul fantomă te poți juca liber și bântui diversele locuri din Newbury fără să cumperi nici măcar un set LEGO. Pentru modul Vânător este nevoie de cel puțin un set LEGO construit, deoarece aplicația trebuie să detecteze construcția pentru a-ți permite să o cureți de fantomele care o bântuie, să strângi puncte și să vezi animațiile.

Dacă v-a fost de folos acest articol nu uitați să îl dați mai departe și altor fani LEGO care vor să încerce realitatea augmentată și  bântuită a seturilor LEGO Hidden Side. Fie că vreți să folosiți aplicația sau nu, seturile sunt excelente ca jucării de construit și mă bucură nespus să avem din nou o gamă plină de fantome, conacuri bântuite și nu în ultimul rând o selecție absolut fantastică de minifigurine! Spor la construit!

Share să afle și prietenii tăi!

Acest articol are 3 Comentarii

  1. Alex

    Din pacate telefonul meu nu e compatibil cu aplicatia. Mai astept, poate apare candva pe lista. Oricum vreau sa imi cumpar autobuzul.

  2. sunt un pepene

    am incercat pe huawei si merge, acum imi strang bani pentru liceul ala ca e incredibil

  3. Ulugwin

    Imi plac mult seturile Hidden Side, mai ales liceul bantuit si design-ul minifigurinelor, deci cred ca adevaratul farmec al gamei este tot la capitolul constructie, aplicatia nu e cine stie ce (e cam repetativ jocul dar poate pentru cei mici chiar o sa fie distractiv).

Lasă un răspuns