50 de ani de LEGO DUPLO

Mai mare, mai tare!

În 1969, probabil cea mai îndrăzneață expediție a umanității, misiunea Apollo 11, a inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Tot în 1969 a avut loc un eveniment care a ajuns să inspire milioane de copii de cele mai mici vârste. Vorbim desigur despre apariția seriei LEGO DUPLO. Numele are o legătură evidentă cu termenul de dublu, deoarece așa cum știm, cărămizile DUPLO sunt de două ori mai mari în fiecare dimensiune față de cărămizile LEGO clasice pe care le cunoaștem (cunoscute și ca LEGO System de fanii mai în vârstă).

DUPLO nu sunt singurele cărămizi mari pentru mâini mici care au apărut de la LEGO de-a lungul anilor. Serii precum PRIMO, QUATRO sau JUMBO au încercat să adreseze nevoile de joacă a diverselor categorii de vârstă, însă DUPLO a fost seria care a reușit să se ridice deasupra tuturor și să devină una dintre cele mai longevive serii LEGO din istorie.

Seriile scurte menționate mai sus au fost toate încercări de a găsi un format potrivit pentru copiii de la un an în sus, trecând prin diverse iterații de dimensiune, de la 4:1 sau 3:1 până să se ajungă la varianta câștigătoare. Chiar și în ziua de astăzi, pentru a păstra ideea de compatibilitate universală, cărămizile DUPLO sunt compatibile cu cărămizile clasice. Legenda spune să Godtfred Kirk Christiansen a avut un vis care l-a inspirat să facă studurile cărămizilor DUPLO deschise și goale pe dinăuntru pentru a ajuta cărămida clasică să se conecteze la ele prin intermediul tuburilor sale interioare (apărute și brevetate cu doar doi ani înainte, în 1958).

Din acest motiv, putem spune că LEGO DUPLO prezintă interes chiar și pentru fanii mai în vârstă. De ce? Pentru că atunci când vrei să construiești un munte, de exemplu, e muuult mai ușor să îl clădești la interior din piese DUPLO pe care să le acoperi după aceea cu piese LEGO System. E mai rapid, e mai eficient și e mai ieftin. Luați aminte, fani LEGO, data viitoare când aveți de construit ceva imens; cutia aceea de piese de când erați mici de tot s-ar putea să vă fie încă de folos!

Anul acesta nu este doar o aniversare pentru LEGO DUPLO. După o apariție șocantă și neașteptată la sfârșitul filmului The LEGO Movie din 2014, piesele și personajele DUPLO revin din nou pe marile ecrane în The LEGO Movie 2, unde joacă un rol mai important. Avem chiar și un set cu personajele principale reimaginate ca figurine DUPLO, și arată adorabil!

Seturile DUPLO continuă să inspire micii constructori și astăzi, dând naștere constructorilor de mâine, cei care ajung să ne uimească cu creațiile lor, și care ajung să reprezinte tot ceea ce e mai bun la oameni: creativitate, originalitate și imaginație! Îți mulțumim deci, LEGO DUPLO, pentru toți anii de joacă pe care ni i-ai dat și ne bucurăm că la vârsta venerabilă de 50 de ani ai rămas o serie la fel de tânără și copilăroasă ca în prima ta zi! La mulți ani!!!

Acest articol are un comentariu

  1. Ulugwin

    Sunt prea mare pentru LEGO DUPLO dar am de gand sa colectionez animalele din seturi pentru ca sunt adorabile! In schimb, o serie pe care as vrea sa o am e DUPLO Castle pentru ca e plina de dragoni foarte faini.

Lasă un răspuns