addedtocartAdăugat în coș

addedtocart

Către coșul tău

Continuă cumpărăturile

10 lucruri pe care nu le știai despre Singur Acasă

Noul set LEGO Ideas 21330 Singur Acasă nu e doar o reprezentare fidelă a casei și evenimentelor din film (designerii de proces de la LEGO chiar au grupat cărămizile astfel încât atunci când o construiești chiar urmezi firul evenimentelor din film!), însă este atât de bine gândită și executată încât include chiar și detalii mai puțin cunoscute. Dacă te întrebi care sunt secretele din spatele filmului Singur Acasă, atunci citește în continuare!

1. Moș Marley nici nu era inițial în film!

Vecinul misterios al lui Kevin, pe care verișorii lui îl acuză de tot felul de grozăvenii, nu figura în scenariul inițial, însă a fost adăugat ulterior pentru a aduce mai mult suflet poveștii. Bătrânul se dovedește a fi un om cu suflet bun, dar și cu propriile sale poveri. Până la urmă nu doar că Moș Marley îl salvează pe Kevin, dar, încurajându-l să facă primul pas și să se reîmpace cu fiica lui, și Kevin într-un fel îl salvează pe Moș Marley.

2. Prietena lui Buzz e un băiat in costum!

Când caută printre obiectele lui Buzz pentru a-și crea arsenalul împotriva Bandiților Uzi, Kevin dă peste portretul prietenei lui Buzz. Reacția lui e... foarte sinceră, să zicem. Însă regizorul filmului, Chris Columbus, a considerat că ar fi urât din partea filmului să umilească o fată pentru felul în care arată, așa că... au folosit un băiat deghizat! Nu altul decât fiul regizorului artistic al filmului!

3. Există încă un motiv pentru care Kevin e lăsat în urmă însă e foarte greu de observat!

Cu toții am înțeles cum, în haosul dimineții de plecare, Kevin rămâne acasă. Copilul vecinilor e numărat din greșeală în locul lui la urcarea în microbus, însă dacă ați fost foarte atenți veți observa că după ce Kevin se ia la bătaie cu Buzz și varsă laptele pe masă, biletul de avion al lui Kevin, acum udat complet, este aruncat la gunoi din greșeală odată cu celelalte lucruri îmbibate. Se întâmplă atât de rapid încât nu mulți știu de acest lucru, însă designerii LEGO au inclus acest detaliu minunat chiar în set!

4. Daniel Stern (Marv) chiar a stat cu o tarantulă adevărată pe față!

Există două variante ale acestei povești. Prima spune că a fost de acord să se tragă o singură dublă, nu mai multe, în care chiar să aibă pe față tarantula, și că doar s-a prefăcut că strigă pentru a nu o speria (strigătul fiind adăugat în post-producție). A doua variantă spune că a strigat cu adevărat, dar numai și numai după ce a fost asigurat de nenumărate ori de către specialiștii prezenți că tarantulele nu au auz! Indiferent care ar fi adevărul, i-a trebuit mult curaj ca să își deschidă gura atât de larg fix lângă un păianjen uriaș!

5. Joe Pesci vorbea mai colorat decât o cutie de vopsele!

Cu toții îl cunoaștem pe Joe Pesci din filmele cu gangsteri, unde practic nu există filtru de limbaj, iar personajele vorbesc cam cât de urât se poate. Ei bine, actorul a avut o problemă cu acest lucru, pentru că îi era greu să se abțină de la înjurături în timpul filmărilor, lucru evident inacceptabil într-un film cu și pentru copii. Pentru a ocoli această problemă personajul lui, banditul Harry, bombănește niște cuvinte neinteligibile atunci când e înfuriat, asemănător cu câinele Mutley, iar rezultatul este de 10 ori mai comic. Cu toate acestea, în film a scăpat un cuvânt urât, culmea de la actorul care îl joacă pe Marv, nu pe Harry. Dar nu vă spunem unde!

6. Strigătul lui Kevin în oglindă a fost improvizat... din greșeală!

După cum știm cu toții (sau vom afla mai devreme sau mai târziu), after shave-ul ustură atunci când e aplicat pe pielea proaspăt rasă. Pentru a crea un moment comic (mai ales pentru că Kevin nu avea ce să radă de pe față la vârsta lui) regizorul i-a spus lui Macaulay Culkin să își pună soluția de față după care să își ia brusc mâinile de pe obraji și să înceapă să urle. Culkin a uitat instrucțiunile în momentul filmării și a înghețat cu o expresie de groază pe față și un strigăt de milioane! Legenda spune că acest lucru a inspirat celebrul tablou Strigătul al lui Edward Munch (e posibil să mint cu nerușinare aici).

7. Cuptorul monstruos e de fapt...

Doi tipi cu o undiță și niște lanterne! Undița o foloseau pentru a mișca ”gura” cuptorului”, iar lanternele ascunse în spatele lui imitau lumina incandescentă din interiorul său. E uimitor cât de simplu și totuși cât de bun e efectul. Când eram copil mereu mă treceau fiorii când Kevin vedea cuptorul pentru prima dată!

8. Când mașina bandiților aproape că îl calcă pe Kevin... de fapt dădeau cu spatele!

E un truc bine cunoscut în cinematografie. Atunci când trebuie să filmezi o mașină oprindu-se fix la limită în fața unui actor, nu merită să riști accidente, așa că filmezi mașina dând brusc cu spatele și derulezi pelicula invers! Așa s-a întâmplat și la filmările pentru Singur Acasă, și e un truc pe care l-am folosit și noi în video-urile noastre uneori! Ați zărit unde?

9. Macaulay Culkin a desenat planul de bătălie cu mâna lui!

Harta lui Kevin, pe care își planifică strategia și capcanele, nu a fost creată de un maestru pictor sau un intern la departamentul de recuzită. Culkin, înarmat cu niște creioane colorate și imaginația, a desenat chiar el întregul plan, ceea ce îi dă o autenticitate inegalabilă! Oare mai există și astăzi acea bucată de hârtie undeva? Cred că ar valora destul de mult!

10. Casa folosită la filmări a fost vândută pe un preț dezamăgitor!

În 2015 casa adevărată folosită la filmări a fost vândută după foarte multe săptămâni de căutări. Oarecum ciudat, veți zice, având în vedere cât e de faimoasă! Însă e de înțeles, pentru că o asemenea casă atrage nenumărați turiști și deci foarte multă atenție nedorită. Nu e de mirare atunci când aflăm că prețul inițial pe care îl cereau proprietarii a fost de 2,4 milioane de dolari, însă au trebuit să se mulțumească cu ”doar” 1,6 milioane (adică exact chiria pe o lună pentru o garsonieră în centrul Clujului).

Însă am o veste bună pentru voi! Nu trebuie să dați milioane de dolari pentru a avea propria voastră casă McCallister, pentru că setul LEGO Ideas Singur Acasă v-o pune la dispoziție într-o formă care, după părerea mea, depășește orice ar avea de oferit vila adevărată! Și nici nu trebuie să vă mutați în suburbiile orașului Chicago, pentru că vă așteaptă pe rafturile tuturor Magazinelor Certificate LEGO din țară începând cu 1 noiembrie, și poate fi chiar precomandată de aici! Să nu ziceți că nu v-am spus! Spor la construit!

Înapoi la Blog

Îți recomandăm și

Seturile LEGO Millennium Falcon - scurt istoric

CCBS – Ce Caută Bilele în Sistem?

Povestea separatorului de cărămizi LEGO

Alătură-te Clubului VIP!

Devino client VIP și fii primul care află toate noutățile din lumea LEGO. Mai mult, acumulezi puncte la fiecare comandă, ai acces la cadouri LEGO exclusive și la multe alte beneficii.

vip_page_image Mai mult